Gratis Vuilniswagen bij Leeuwenkoning Tandenborstel uit China

Gepubliceerd op vrijdag 12 maart 2010 door Tycho

gratis-super-china-tb-truck-1

Vandaag weer een mooi gratis ding, gevonden in een Carrefour supermarkt in Beijing. Het is een gratis vuilniswagen bij een Leeuwenkoning tandenborstel. Heelmaal boven het pak de Chinese naam: 狮王, shiwang, leeuw(en)koning. De Engelse naam is ‘Lion’, zonder ‘King’.

Linksboven van boven naar benee, holadiejee, staat: 超软细毛, xiaoruan ximao, super zachte borstelharen. Recht boven de borstel, niet goed te zien op de plaat, 6-12 岁, 6-12 sui, 6-12 jaar. Linksonder van boven naar benee, holadiejee: 小狮王, xiaoshiwang, kleine leeuwenkoning. Het hele pakket deed mij 7 yuan, 70 eurocent.

gratis-super-china-tb-truck-2

Het pak van zij bekeken voor een eerste blik op de gratis vuilniswagen. Een en ander zit goed in de verpakking, niet te strak waardoor beschadegingen bij het transport kunnen ontstaan maar ook niet te los waardoor ook  beschadegingen bij het transport kunnen ontstaan.

gratis-super-china-tb-truck-3

D’achterkant van de verpakking. Instructies zou ik ook in Nederland niet lezen dus aan de vertaling begin ik niet. Er zijn nog drie gratis wagentjes, een hele collectie, maar bij Carrefour hing alleen deze vuilnis. Uit de text blijkt niets van een tijdspad, bijvoorbeeld in week 1 de ambulance, in week 2 de kiepwagen, in week 3 de brandweerwagen en in week vier de vuilniswagen. En dan weer opnieuw. Hoe ik aan de andere wagentjes kom blijft zo een raadsel. Wel een telefoonnummer, uit Nederland: 00 86 800 820 0540, ik zal ze morgen eens bellen.

gratis-super-china-tb-truck-4

De tandenborstel en de gratis vrachtwagen uit hun verpakking. De verpakking was eenvoudig open te krijgen, er kwam slechts licht geweld bij kijken. Gezien de markt waarop Leeuwenkoning zich richt is die eenvoud verstandig.

gratis-super-china-tb-truck-5

De tandenborstel is oranje-roze van kleur, licht homo maar niet te. Op de tandenborstel staat ‘Kodomo’ met daaronder van links naar rechts een plaatje van een giraffekop, een sinasappel en een tros blauwe druiven.

gratis-super-china-tb-truck-92

De haren van de tandenborstel zijn inderdaad heel zacht, zie, het ding zakt er bijna doorheen. De steel en borstelkop zijn gemaakt van keihard en onbuigzaam plastiek, geen pretje als een kind dat in zijn gehemelte krijgt als hij met zijn tandenborstel in zijn blérbek van de trap af valt.

gratis-super-china-tb-truck-6

Ik heb de tandenborstel aan mijn vriendinnetje gegeven, zij is al iets ouder en weet er wel mee om te gaan. Ze heet Olga en kwam voor een kleine extra duit bij een Mingwang haar ontkruller. Die heb ik gekocht omdat ik hier in China met mijn krullenbos uit de toon val. Mijn neus poog ik te platten door er op te slapen, Olga helpt, ze ligt iedere nacht naast me. Voor we naar bed gaan leg ik het doosje altijd even op de verwarming, dan worden haar lippen zo lekker warm.

gratis-super-china-tb-truck-7

De vuilniswagen is gemaakt van twee soorten plastiek. De cabine en het oplegger-gedeelte van een harde soort vergelijkbaar met die van de borstel. Het laadgedeelte is gemaakt van een zachtere soort die vriendelijker aanvoelt.

gratis-super-china-tb-truck-8

De cabine is beplakt met vier stickers, het laadgedeelte met twee. Op de stickers op de zijkanten van de cabine staat ‘truck’, op de stickers op de zijkanten van het laadgedeelte staat ‘powerful truck’. Wat is het nu?, zou een mens zich kunnen vragen, een truck of een powerful truck? Wel, de vraag hoeft niet gesteld want de text op de sticker op het laadgedeelte is natuurlijk onjuist. Daar had ‘powerful loadpart’ moeten staan. De klep kan niet open.

gratis-super-china-tb-truck-9

De velgen zijn, geheel van deze tijd, bling en supergroot. Een rapper zou zich in deze vuilniswagen niet hoeven schamen. “Yoh homey baby fuck, I got myself a garbidge truck.”

gratis-super-china-tb-truck-91

De gratis vuilniswagen op de rug van mijn plastieken Jaar van de Tijger-Elektrieke Tijger, over dit schone dier later nog eens meer.

Comments are closed.