Guo Jingjing duikt naar negende Wereldtitel en krijgt Kritiek

Gepubliceerd op woensdag 22 juli 2009 door Tycho

guo_jingjing_11

Guo Jingjing won gisteren in Roma haar derde wereldtitel op de drie meter plank en haar negende totaal en dat maakt haar de meest succesvolle duikster ooit. Toch zijn er ook mensen met kritiek, het persvolk vindt dat ze zich te weinig openstelt.

guo_jingjing_21

Guo Jingjing en twee anderen.

De boosheid komt vooral van Chinese journalisten die tegen andere journalisten zeggen dat Jingjing hun vragen en camera’s ontwijkt. Jingjing’s trainingsschema is anders dan dat van de rest van het Chinese team waardoor het moeilijker is haar tijdens trainingen te platen en dat zou ze expres hebben gedaan.

Een journalist kan zeker niet twee keer per dag zijn bed uit komen!

In Rome kreeg ze daar bovenop ook nog eens kritiek van buitenlandse pers omdat ze een drie-jarig kind haar handtekening weigerde.

In China is Jingjing al langer in de slag met de media, ze moet er weinig van hebben en trekt zich het liefst terug in het veilige Hong Kong waar ze het doet met Kenneth Fok Kai-kong, het kleinkind van de steenrijke tycoon Henry Fok.

Verder houdt ze zich vooral bezig met het schieten van reclamefilms en foto’s voor allerlei produkten variërend van melk tot waspoeder tot cola tot badpak. Daar verdiend ze veel geld mee en daar houden journalisten ook niet van.

guo_jingjing_93

Tijdens een voorevent van Olympische Spelen liet ze duidelijk merken geen zin te hebben in vragen van de persmuskieten door demonstratief op haar kettinkje te kauwen.

wang_han_1

Toch maakte ze het lang niet zo bont als haar collega Wang Han die in Rome brons op de 1 meter plank won. Tijdens de persconferentie na afloop zei Wang: “I have nothing to say”. Na enig aandringen van een official kwam er gelukkig nog wat meer uit: “I’m happy to win the bronze medal and I’m satisfied with my diving today” maar dat was het dan ook echt.

Guo Jingjing is trouwens door haar rebelse gedrag mateloos populair bij de Chinese jeugd die in dit soms benepen land een uitweg zoekt en in Jingjing een voorbeeld ziet.

guo_jingjing_51

Jingjing draagt een blauwe slip tijdens een feestje van Coca-Cola . Nu, nog een van dat:

guo_jingjing_61

guo_jingjing_3

Jingjing op de Cosmo.

guo_jingjing_8

Jingjing niet op haar allerbest tijdens een sponsorevent in Hong Kong.

guo_jingjing_71

Jingjing met Kenneth Fok.

guo_jingjing_91

Jingjing met haar nieuwe horloge.

guo_jingjing_911

Jingjing met haar nieuwe X6

guo_jingjing_92

Jingjing voor Dayastyle

guo_jingjing_94

Jingjing met haar nieuwe laptop

guo_jingjing_95

Jingjing met haar nieuwe autoband

guo_jingjing_96

Jingjing met haar nieuwe rugzak (TOD’S)


Een reactie op “Guo Jingjing duikt naar negende Wereldtitel en krijgt Kritiek”

  1. Pravin:

    Unorthodox methodology . Word srcaeh will not discriminate whether there is a NO or otherNegative term. Perhaps authors should try assessing the frequency of autism etc. In theVaccinated vs non vaccinated group. This is the only scientific way to test the association.If refusers want scientific respect for their claims there is no other way.Bye