Haarstaartvis van 3.4 meter lang gevangen in China

Gepubliceerd op vrijdag 6 maart 2009 door Tycho

haarstaartvis1

Een visser uit Ningbo in de provincie Zhejiang deed de vangst van zijn leven met een Haarstaartvis (Chi: 带鱼) van 3.4 meter lang en een gewicht van12 kilo. De visser werd bij zijn uren durende gevecht met het beest bijgestaan door eenheden van de waterpolitie. Volgens de visser, rechts vooraan, was dit de grootse vis die hij ooit gevangen had.

haarstaartvis2

Een Haarstaartvis, Trichiurus lepturus, groeit normaliter maar tot zo ongeveer twee en een halve meter. Sommige mensen weten het heel precies: 2.34 meter en geen millimeter meer! Visinfo toch, rap opdatummen die site, en doe meteen iets aan dat logo.

haarstaartvis3

In Japan en Korea is de Haarstaartvis zeer populair, deze freaky volkjes zien het rare dier als een delicatesse, de Jappen maken er hun beroemde Sashimi van, en de Zuid Koreaantjes bakken de Haarstaartvis op hun barbecue. In China is de vis niet erg bijzonder, ze liggen gewoon tussen de andere waterwezens op de markt. Maar dit reuze exemplaar deed een leuke prijs bij een restaurant in Ningbo, de dappere visser wilde niet zeggen hoe veel.

Comments are closed.