Haibao Aansteker uit China

Gepubliceerd op vrijdag 9 april 2010 door Tycho

a-haibao-lighter-1

De laatste dagen iets rustiger met de opdatums op Chinablog, ik zit op dit moment voor mijn dagbaan in het schone Chongqing en dan heb ik het zeer druk met bekijken van la city en het proberen van het lokale bier. Gelukkig is er ook heel veel te zien, daarover meer volgende week. Vandaag vast deze zeer schone Haibao aansteker die ik vond in een tabaxzaak nabuur mijn hotel. Deed me een schappelijke 10 yuan, euro, zonder afdingen want daar stond mijn hoofd niet naar. De vlam komt uit de kop door het naar benee trekken van de rechter foto-arm.

a-haibao-lighter-2

De aansteker ligt lekker in de hand en is gemaakt van een zwaar lichtmetaal. Haibao trouwtocheens is de mascotte van de Shanghai Expo 2010, Chinezen noemen het onding een ‘gevallen klodder tandpasta’ en daar lijkt het ook wel een beetje op mits poetser met blauwkleurige tandpasta poetst. In China is tegenwoor zwarte tandpasta te koop met een een of ander kruid er in dat goed is voor het vitaminegehalte van het tandvlees. Jaja.

a-haibaor-3

D’echte Haibao vandaag gezien ook ergens in Chongqing. Snel meer van hier…

Comments are closed.