Haibao Expo 2010 Sleutelhanger uit China

Gepubliceerd op woensdag 24 februari 2010 door Tycho

expo-2010-shanghai-1

Dames en Heren, ik heb haar: mijn eerste nep-Expo 2010 rommelding. De Expo, oh wat een feest, begint al op 1 mei en tot deze was er geen nep-Haibao te vinden in Beijing. De organisatie van de Expo, oh wat een feest, treedt heel streng op tegen vervalste expoprodukten. Begin deze maand opende men een officiële Expo-2010-Winkel in de stad met producten met een heuse Expo 2010, oh wat een feest, licentie. Daarmee kachelde men de deur wagenwijd open voor de kopiemeesters van Beijing en hop binnen twee weken de eerste. Het is een sleutelhanger.

expo-2010-shanghai-2

De sleutelhanger komt in een kartonnen oopsla doosje van 11x11x1. Op de voorkant, zie plaat boven, De Drie Spookjes, zij spoken saam het logo van de Expo. ‘Better City, Better Life’ is de kekke slogan, bekt best, maar een kapitaal achter de komma hoort niet. Op de achterkant een artiest impressie van het Chinese pavillioen, op webfora grappen de Chinezen om het hardst om het ding want het heeft weg van een omgekeerd oventje en zou makkelijk kunnen omvallen.

expo-2010-shanghai-3

Links Haibao, de mascotte van de Expo, ook bekend als de Klodder Tandpasta. Onder Haibao en ook onder aan d’andere kant van het boekje de luchtlijn van Shanghai met de televisietoren en de Jinmao Tower maar niet het World Financial Center dat er toch al sinds 2007 staat. Rechts naast Haibao enig gewawa en dan de sleutelhanger.

expo-2010-shanghai-4

De sleutelhanger uit zijn verpakking. De hanger zat verassend goed vast in een laagje schuimrubber binnen het karton maar na enig trekken en rukken kwam het er uit.

expo-2010-shanghai-5

De sleutelhanger is gemaakt van metaal en bestaat uit drie delen, van boven naar beneden: een ronde ring voor verbinding met een externe sleutelring of broek, een middengedeelte met wat kleinere ringen en een vreemd ornament met golfjes in de rechterhoek, de ring met de sleutelhanger zelf. Die bestaat uit een aan de onderkant gedecoreerde ring met daarbinnen een leeg stuk van jadereplica, daarbinnen een in de jadereplica geperst metalen plaatje met daarop de drie spookjes en ‘Shanghai China’ geëtst.

expo-2010-shanghai-6

D’achterkant. Ha, daar is Haibao. De onderste ring van de sleutelhanger meet 3.5 centimeter in doorsnee, totale hoogte van het hele ding is 9 centimeter van de top van de bovenste ring tot de bodem van d’onderste.

expo-2010-shanghai-7

Mijn baby met het nieuwe stukje speelgoed. Haar moeder, en mijn vrouw, heet Kewpi.

Binnenkort hopelijk meer Haibao-rommel.

Comments are closed.