Hitler-aansteker uit China

Gepubliceerd op zaterdag 13 juni 2009 door Tycho

hitler_china_1

Maar is dit Hitler wel? Neen het is niet, de snor is anders. Wie dan, is deze Hitler? Het is Veldmaarschalk Montgomery, Hij die Onze Bevrijding met een jaar verneukte omdat Hij Market Garden bij Arnhem verloor. De beroemde Hongerwinter in Westelijk Nederland was zijn werk. Hij indeed verdient niet beter dan als Adolf op een aansteker uit China.

HD-SN-99-02676

In de Gloriedagen zeg en mooi geplaat op een stoere tank. De man kwam nooit verder dan Eindhoven en wie wil daar nu wezen?

hitler_china_2

Gelukkig maar en da’s dan wel weer lief, ook de Chinezen zijn Tegen. Toch liegen ze hier, veel hunner hebben een vreemde facinatie met Ome Adolf want Hijk kreeg die Britten bijna op de knieën. Flip flop en Weg met die V2’s la, maar Werner ging toch nog naar de maan.

hitler_china_3

Hitler of Montgomery, Sir Montgomery, het maakt geen wip de kip uit. Geschiedrnis is geschiedenis en we leven maar wat raak. Deze aansteker vond ik ook nog bij dat winkeltje vlak naast het museum, het beeldt een vrouw die geniet van haar stoutigheden. Zeg nu eens, zo’n ongecompliceerde durfduivel Wil Ik Nu Hebben.

hitler_china_4

Op televisie heeft Inspecteur Barnaby net zijn moordzaak opgelost in een warme zomernacht. Oh ruraal Engeland, eens heb ik ook zo’n mooie boerderij met een smalle weg heen. Brandde net mijn vingers aan een pan, ik ben dus nog lang geen chief-inspector want Barnaby zou dat nooit gebeuren.


Comments are closed.