Hoteltandenborstelsets uit China Vergeleken

Gepubliceerd op donderdag 10 december 2009 door Tycho

china_tandenborstel_1

Goede vriend en belangrijk Tipgever CvM, hij is nu in zaken, vond tijdens een reis door de barre binnenlanden van China een zeer bijzondere hoteltandenborstelset. Hoewel hij al veel te dragen had nam hij de set mee terug naar Beijing voor Chinablog.nl, waarvoor dank. Om het bijzondere karakter van de tandenborstelset wel te kunnen laten zien vergelijk ik de speciale met een gewone, de bovenste op de plaat boven.

china_tandenborstel_2

De hoteltandenborstelsets uit hun verpakkingen, de speciale links. Meteen valt op dat de tandpastatube van de speciale tandenborstelset geen dop heeft. Daarover later meer, nu eerst de doodgewone.

china_tandenborstel_3

In de bovenkant van de dop zit een plastiek pinnetje verborgen waarmee de hotelgast door de afgesloten bovenkant van de tandpastatube kan prikken.

china_tandenborstel_4

Dat gaat zo.

china_tandenborstel_5

In de bovenkant van de tandpastatube is een gaatje ontstaan waardoor na knijpen in de tandpastatube de tandpasta uit de tube komt.

china_tandenborstel_6

Hotelgast kan zijn tanden poetsen. Nu de speciale hoteltandenborstelset.

china_tandenborstel_7

De bovenkant van de tandpastatube is afgesloten, maar er is geen dop met een verborgen pinnetje om de afgesloten bovenkant van de tandpastatube door te prikken.

china_tandenborstel_8

In plaats daarvan is het plastiek pinnetje verborgen in de achterkant van de steel van de tandenborstel waarmee de hotelgast door de afgesloten bovenkant van de tandpastatube kan prikken.

china_tandenborstel_9

Dat gaat zo.

china_tandenborstel_91

In de bovenkant van de tandpastatube is een gaatje ontstaan waardoor na knijpen in de tandpastatube de tandpasta uit de tube komt.

china_tandenborstel_92

Hotelgast kan zijn tanden poetsen.

Wonderbaarlijk inventief van fabrikant. Per set bespaart hij op de dop. Per tandenborstel bespaart hij op het plastiek, er zit immers minder in de steel.

De belangrijxte besparing komt uit arbeid: de fabrikant van de doodgewone hoteltandenborstelset moet mensen aannemen om de dopjes handmatig op de tubes te draaien want dit kan niet machinaal.

Het ontwerp van de speciale hoteltandenborstelset heeft echter ook een nadeel, door het ontbreken van een dop zal de tandpasta razendsnel uitdrogen, hotelgast kan dus het beste in een keer alle tandpasta uit de tube knijpen.

Comments are closed.