Hummer H2 Politiewagen Betrapt in China

Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2009 door Tycho

hummer_police_china_1

In februari onstond er enige ophef in China over een Hummer H2 van de politie in Taiyuan in de provincie Shanxi. Chinezen spraken schande van het dure voertuig dat was betaald met hun zuurverdiende belastingcenten.


hummer_police_china_2

Zonder verder commentaar van de autoriteiten verdween de Hummer toen van Taiyuan’s straten en daarmee uit het nieuws. Maar kennelijk kon de politie het in deze hete zomermaanden toch niet laten en de auto werd betrapt voor een restaurant in een winkelstraat en dit keer is hij van alle kanten te bewonderen. De platen stonden meteen weer op internet en de commentaren zijn nog kwader dan de vorige keer.

hummer_police_china_3

Het gaat van “Zwijnen” tot “Kolenbaas auto!” Dat laatste slaat op het feit dat het grootste gedeelte van China’s kolen uit Shanxi komt en kolenbazen geen beste naam hebben, ‘kolenbaas’ werd zo een scheldwoord.

Maar de meeste commentatoren komen met een cynisch “Harmonieuze samenleving!”. Dit begrip is een stokpaardje van president Hu Jintao die daarmee de Chinezen tot gehoorzaamheid aan de staat voor het Groter Goed hoopt te bewegen. Dat soort campagnes werkten misschien in Mao’s tijd maar zijn tegenwoordig vooral het onderwerp van veel spot op het internet en zo’n Hummer is een uitgelezen kans om nog eens door te pakken.


Comments are closed.