IJsberen Geboren in China

Gepubliceerd op vrijdag 31 juli 2009 door Tycho

ijsbeer_china_0

In het Laohutan Ocean Park in Dalian in de provincie  Liaoning zagen twee ijsbeertjes het levenslicht, een vrouwtje (links) en een mannetje.

ijsbeer_china_1

Een ijsbeerkalf lijkt veel op een pandakalf, net als dat komt het beest buitengewoon klein ter wereld. Een panda natuurlij, is dan ook een beerachtige. Er zijn meer overeenkomsten, net als bij de panda komen ijsbeerkalveren maar zelden tot leven in een dierentuin en daarom neemt, net als weer bij de panda, de mens de taken van de natuur over. Maar pandakalfjes moeten in een couveuze maar ijsberen niet.

ijsbeer_china_2

De beestjes dromen van een grote ijsbeer wezen die lekker vis vangt op de pool om daarna een wipje te maken met een ijsbeer/ijsberin en dan wat te gaan snurken en dan weer een vis te gaan vangen en dan een wipje te maken met een ijsbeer/ijsberin en dan wat te gaan snurken en dan weer een vis te gaan vangen. Die dieren vervelen zich maar in het allerzuiden! Toch leuker in de dierentuin, iedere dag weer nieuwe vrienden.

ijsbeer_china_3

Kleine ijsberen drinken veel minder melk dan een kleine panda, die dieren hebben altijd een berehonger! De ijsbeer is van nature meer bescheiden en bovendien gewend zuinig te wezen, op de eindeloze ijsvlaktes weet je immers nooit wat er gebeuren kan. Een panda leeft met zijn vieze reet tussen zijn vreten en heeft wat dat betreft geen enkele zorg. Toch, was ik liever een ijsbeer.


Een reactie op “IJsberen Geboren in China”

  1. Coengkring:

    Een slimme joengn, onze Alex. Ik merk dat Nova ook steeds meer begint te praten. Binnenkort overtreffen ze elkaar met rake opmerkingen en de manier waarop ze alles ervaren. Het is echt lachen met die twee.