Keiharde Verkeerscontrole op Stuwdam in China

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2009 door Tycho

stuwdam_china_1

Autoriteiten in Zhangjiajie, provincie Hunan, hebben harde maatregelen genomen om het verkeer op een weg over de Helong stuwdam te beperken. De weg was zo populair dat men vreesde voor de veiligheid van de dam.

De verkeerspolitie stelde een maximaal gewicht en een maximale breedte vast voor voertuigen, zoals gewoonlijk met dit soort regeltjes in China stelde het wetje niets voor want er was geen manier bij bedacht om een en ander te controleren.

Na enig bureaucratisch gesteggel kwam er een oplossing: twee blokken beton op precies twee meter van elkaar, past een voertuig daar niet door dan mag het niet over de dam. Chinezen als Chinezen zijn proberen ze het natuurlijk toch met grote files als gevolg. Voor het maximaal gewicht heeft nog niets bedacht.

stuwdam_china_2

Gezien de staat van de betonblokken, dezen aan de andere kant van de dam, rijden er inmiddels flink wat voertuigen met lichte blikschade rond in Zhangjiajie, een beetje vrachtwagenchauffeur laat zich ook niet tegenhouden door een dood stuk steen.


Een reactie op “Keiharde Verkeerscontrole op Stuwdam in China”

  1. erik:

    dit is heel normaal in china daarom leeft een auto zonder schade niet langer dan 3 maanden.