Kind met Drie Benen uit China

Gepubliceerd op maandag 28 december 2009 door Tycho

drievoet_china_1

In Yulin in de provincie Shaanxi werd twee jaar geleden een kindje met drie benen geboren. Het derde been groeit uit de rechterbil, vlak naast de anus. Het kind, Wu Leiwan, is verder volkomen normaal.

drievoet_china_3

Veel kleine Chinese kinderen dragen nog steeds dit soort poepbroeken met een open achterste, het scheelt de ouders luiers en men laat de kleinen gewoon in de struiken schijten. Ook in Peking komt het nog voor maar de laatste jaren wel minder. Op de plattelanden is het echter heel gewoon om links en rechts kinderen hun drollen te zien doen. Leiwan maakt handig gebruik van het gat.

drievoet_china_4

Leiwan tussen zijn speelgoederen, zijn derde been dubbelt als krukje.

drievoet_china_5

Doktoren weten niet goed wat zij aanmoeten met de vergroeiing, ze zijn bang dat weghalen kan leiden tot verlamming gezien de gevoelige plaats bij het stuitje waar alle zenuwen samenkomen. Pas over enige jaren als Leiwan groter en sterker is durft men misschien een poging aan, bovendien hopen doktoren dat het gezwel vanzelf afsterft. Dit lijkt mij, amateur arts in ruste, sterk. Het derde been zit immers op een plek waar het meer dan genoeg bloedsdoorloping krijgt.

drievoet_china_6

Of Leiwan over twee jaar naar school kan weten de ouders nog niet zeker, door zijn derde been raakt hij snel uit evenwicht, het menselijk brein is daar namenlijk niet op voorbereid. Leiwan leeft thuis als een gewoon kind, zo speelt het vrolijk en brabbelt met de mensen mee.

2 Reacties op “Kind met Drie Benen uit China”

  1. Rene:

    Ik heb noch nooit een kind met drie benen gezien

  2. Remco:

    Wauw dit is wel heel erg raar..