Kind van Twee met Ketting Vastgebonden aan Paal in China

Gepubliceerd op dinsdag 2 februari 2010 door Tycho

kind_china_1

In het Fangshang District in Beijing vonden betrokken burgers een kind aan een ketting aan een paal en schoten een paar platen voor het internet. Het kind bleek een kleine van een illegaal immigrantarbeiderspaar dat flessen en andere bruikbaarheden uit vuilnis verzamelde. Kinderen van illegalen hebben geen recht op onderwijs, de ouders hadden geen huis en dus moest de kleine mee naar het werk.

kind_china_3

Druk druk druk, dan liever geen kind voor de voeten. Wie denkt het wel niet, die dit allemaal betaald? De ouders wilden hun baby ook weer niet kwijt, een jongetje, ketenden het aan de paal en gingen op pad om hun ding te doen. Nu kunnen dat soort grappen misschien in boerenlandse provincies zoals Anhui en Jilin maar niet in het superbeschaafde Beijing. De betrokken burgers riepen een politieagant, die nog niets gezien had, en saam wachtte men op de wederkeer van paps en mams.

kind_china_4

Daar mams, zo moeder zo zoon, paps rook onraad en bleef weg. De politie nam het stel mee naar het bureau voor enige vragen. Als er niets heel erg illegaals blijkt staan ze vermoedelijk nu al weer buiten. Het is de politie wel gelegen niets illegaals te vinden want gedonder met illegalen geeft bergen papierwerk met de thuisprovincie en bovendien een bijna onuitwasbare stank in het kantoor.

De praktijk is dat wijkagenten de illegalen met een geblindeerd busje naar een andere wijk brengen en daar weer op straat schoppen. Ik heb dat wel eens zien gebeuren, busje, deurtje open, paar boertjes naar buiten die in het zonnetje kijken en denken: “waar benne we nou weer?”

Comments are closed.