Koe met Drie Hoorns toeristische attractie in China

Gepubliceerd op woensdag 4 maart 2009 door Tycho

drie_hoorn_koe_china_1

Een koe met drie hoorns in in China uitgegroeid tot een toeristische attractie in het diepe zuiden van China. Het dier, geboren bij een arme boer in z’on dorp, is verhuist naar een dierentuin waar Volk voor 5 yuan mee op de foto mag.

drie_hoorn_koe_china_2

Een typisch Chinese vakantieganger met de koe. Chinese vakantiegangers dragen altijd een pet zo lang zij met vakantie gaan. De pet gaat op het moment dat ze voor hun reis de deur uitlopen en gat pas weer af als ze terug weer binnen zijn.Ze dragen de pet ook binnen, in bijvoorbeeld een restaurant of een museum. Dit is uitermate onbeleefd.

De zonnebril is in tegenstelling tot de pet een nieuwwetser deel van de verplichte Chinese vakantie uitrusting. Nu zonnebrillen voor slechts 10 yuan overal verkrijgbaar zijn is de zonnebril bezig met een schier onstuitbare opmars als vakantiekledij assecoire. Dit ook weer anders dan de pet die op zichzelf Deel is van de kledij. Een bril gaat dan binnenkamers soms wel af.

Een ander kenmerk is het sportieve shirt, een polo-geval met een elastiek aan de onderkant. Het elastiek dient geen doel dan de drager een vrije-vogel-uitstraling mee te geven, precies zoals een Chinees zich graag ziet tijdens zijn spaarzame vrije dagen.

De broek en schoenen zijn, zeker bij de man, geen belangrijk speciaal onderdeel van het uniform. De sportieve gymschoen, ruige wandelschoen en vrijetijdsbroek met veel zakken zijn in China nog relatief onbekend, de jeugd waagt zich er wel eens aan maar oudere generaties dragen gewoon wat zij altijd dragen: goedkope glimmende schoenen en een evenzo goedkope glimmende broek.

Wat mist in dit plaatje is de heuptas of kleine handtas die De Vakantievierende Man compleet zou maken. Vermoedelijk heeft hij die even afgeven aan zijn vrouw voor de foto, net als natuurlijk zijn camera.

drie_hoorn_koe_china_4

Een vrouwelijke vakantieChinees, duidelijk jonger en een paar centen rijker dan het baasje op de vorige plaat. De vrouw draagt om haar ranke halsje een vakantie-hippe sjaal die ze echter nooit zal gebruiken om haar zweet te vegen, het sjaal dient slechts de hip. Wel een flinke trouwens, lijkt mij groot genoeg om een eettafel te bedekken.

De vrouw draagt haar zonnebril op de klep van haar pet, ook dit is dezer dagen hip bij vakantievierende Chinezen. Ik heb zelfs al plaatsen gezien rond toeristische attracties waar de pet met bril in een geheel op de schappen ligt. Er zitten kleine haakjes aan de zijkant van de pet, niet te zien op de foto, waarmee de bril te zekeren is.

Tas een typisch vakantiegeval, niet te groot maar makkelijk in de bus. Vermoedelijk gekocht op dezelfde markt als de sjaal. Tenslotte valt op dat mevrouw een rok draagt over haar flinke billen, bij de vrouwen, en zeker die van deze leeftijd, telt het onderlichaam wel bij het samenstellen van vakantiehip.

Nu Helemaal, de Koe:

drie_hoorn_koe_china_5

Comments are closed.