Man maakt Amok in Keuken Stationsrestaurant in China

Gepubliceerd op donderdag 25 maart 2010 door Tycho

manboosmes-china-1

Een verwarde boosman rende een restaurant van het Zhengzhou Railwaystation binnen, pakte een mes en een soort veegschep en dreigde dat hij zichzelve zou doodmaken. In plaats van zo’n vent lekker in zijn ding te laten belde het restaurant de politie die ook nog eens tijd had en meteen kwam opdagen om de boosman op andere gedachten te brengen. Die had hij wel, hij poetste rap de plaat naar het stationsplein.

manboosmes-china-2

Daar maakte hij opnieuw amok met zijn veegschep die hij in de rondte draaide. Het volk bleef beheerst op afstand en keek eens rustig hoe hoog dit plantje klimmen zou.

manboosmes-china-4

De politie wist de boosman snel weer op te sporen, hij deed nu niets meer met zichzelf doodmaken en zo, die kans was verlopen, maar trok zich langzaam terug in een nauwe straat waar hij door agenten werd omsingeld. Dom dom dom! Zei Sun Tzu niet al een milliard jaar geleden: “De verdediger die zich tussen bergen laat dwingen is een eenvoudige prooi voor de aanvaller op de top.” Chinezen kennen hun klassiekers niet meer.

manboosmes-china-5

Het tijdtussenstukje staat niet op de plaat, ik vertel: toen kreeg die boosman een paar rake klappen van oom agent. De smeris rechts heeft een mooi presentje voor zijn wief, die oh zo vrolijke hartendief. De boosman gaat een paar jaar brommen.

Comments are closed.