Man Vermoord 12 Familieleden in China

Gepubliceerd op maandag 14 december 2009 door Tycho

Een 34-jarige man heeft in een bergdorp in de provincie Hunan 12 familieleden vermoord en zes van hun huizen verbrand. De man, Liu Aibing, was bewapend met twee zelfgemaakte geweren en een bijl. Zaterdagmorgen schoot hij eerst een oom dood, daarna een andere oom en diens vrouw en kind, daarna twee andere famileden met onbekende relatie tot de dader, daarna een neef en diens vrouw en kind, daarna nog een neef en diens vrouw en uiteindelijk zijn eigen vader in het huis van weer een andere oom.

De meeste slachtoffers werden doodgeschoten, de neven en hun familie met een bijl om het leven gebracht, en de vader overleed doordat Liu het huis in brand stak. Het jongste slachtoffer was 6, het oudste 86.

Liu vluchtte naar een naburig dorp waar de politie hem zaterdagavond kon arresteren na een manjacht waarbij 1000 politiemensen waren ingezet.

Dergelijke bergdorpen in Hunan zijn vaak broedplaatsen van inteelt en half tot helemaal debiele geboorten. De dorpen zijn ook in deze hypermoderne tijd nauwelijx bereikbaar en in wintermaanden soms niet. Men zoekt de oorzaak van Liu’s moorden dan ook bij een geestelijke stoornis.

Comments are closed.