Man vermoordt Internetverslaafde Vrouw in China

Gepubliceerd op donderdag 3 september 2009 door Tycho

Politie in Jichen in de provincie Shanxi heeft een man opgepakt verdacht van moord op zijn echtgenote en het begraven van het lijk met hulp van twee migrant-arbeiders.

De man, Liu Hailong, kreeg al maanden terug ruzie met zijn vrouw omdat zij nog weigerde voor hem te koken. De vrouw was verslaafd geraakt aan internet en zat tot 16 uur per dag achter het scherm. Toen Liu dinsdag laat thuiskwam van zijn werk en zijn vrouw weer niet wilde koken sloegen de stoppen door, Liu greep een mes en stak haar meer dan 100 keer.

Liu huurde daarna twee migrant-arbeiders in om het lijk van zijn vrouw te begraven op een braakliggend terrein naast zijn huis. Deze arbeiders wonen vaak zonder vergunning in een stad en stellen meestal geen vragen bij vreemde klusjes. Toch werd een van de arbeiders na de begrafenis bang en waarschuwde de politie.

Hij wees hen het lijk en Liu werd opgepakt, hij kan levenslang krijgen. De arbeiders komen er vermoedelijk niet veel beter vanaf, op het onwetmatig verbergen van een lijk staat tien jaar en ze zijn bovendien aangeklaagd voor medeplichtigheid aan moord. Misschien dat de arbeider met wroeging een paar jaar minder krijgt.


Comments are closed.