Manneke Pis is niet het Gekke Belgje meer

Gepubliceerd op dinsdag 3 maart 2009 door Tycho

mannekepis1

Het gekste en beroemdste Belgje van de Wereld heeft een nieuw pakje gekregen. De Chinese stad Haining gaf het kado aan Brussel. Haining, in de provincie Zhejiang, staat bekend als ‘de bont-hoofstad van China’, het vermiljoen gekleurde pakje is dan ook gemaakt van dierenbont.

Eerder in 1979 gaf de stad Peking een ‘mandarijns jasje’ voor Manneke Pis in 2006 had manneke een ruimepak aan toen de Chinese astronaut Fei Junlong de Belgenkatitaal bezocht. Het bontpakje kwam kado in het kader van een bezoek van Shi Zhendong, plaatsvervangend burgermeester van Haining.

mannekepis2

Brussel werd tijdens de ceremonie vertegenwoordigd door Edmond Vandenhaute, president van de non-profit oganisatie ‘Vrienden van Manneken Pis’. Shi zei tijdens zijn toespraak dat het Chinese pakje voldeed aan “de elementen van de laatste internationale mode” en “symbool stond voor China’s bont industrie”.

Vandenhaute voegde daar aan toe dat het “een van de mooiste kostuums was die Manneken Pis had gekregen” en “de Belgisch -Chinese vriendschap symboliseerde”.

Comments are closed.