Meisje doet zelfmoordpoging om Leven vader te Redden

Gepubliceerd op donderdag 12 maart 2009 door Tycho

wuxi people's hospital

Een dertien-jarig meisje uit de provincie Anhui slikte 200 slaappilen in een poging haar vader aan een nieuwe lever te helpen. De slaappillen kregen het meisje niet dood maar door de electrische deken waar ze op lag liep ze zware brandwonden op, de vader is ondertussen overleden.

Chen Jin slikte de pillen op de avond van 24 februari, nadat ze eind 2008 te horen had gekregen dat haar vader door ernstige leverkanker nog maar een paar maanden te leven had.

Die dag was ze nog bij haar vader in het ziekenhuis geweest. Haar moeder, Cui Lan, verklaarde later niets ongewoons aan haar dochter te hebben gemerkt. “Ze beloofde nog rijstpap te maken.”

De moeder, een werkloze fabrieksarbeidster van 40, kwam de noodlottige avond laat thuis en keek niet meer bij haar dochter. Pas de volgende dag vond ze het meisje bewusteloos op de deken naast twee lege slaappil potten. Chen Jin had een brief achtergelaten met de woorden: “Mama, het spijt me dat ik niet meer met je samen kan zijn, gebruik alsjeblieft mijn lever om papa te redden.”

Het kleine ding werd inderhaast verscheept naar het Wuxi No.3 Volksziekenhuis waar artsen haar maag leegpompten en zo haar leven redden. De vader, Chen Jianjun, vocht op dat moment in hetzelfde ziekenhuis voor zijn leven.

Chen Jin was nog te zwak voor een operatie aan de brandwonden op haar rug, billen en benen dus de doktoren hielden haar in een half verdoofde toestand tegen de pijn. Op 8 februari overleed de vader door een longinfectie, hij heeft nooit geweten van de actie van zijn dochter.

“Ze hield meer van haar vader dan van zichzelf”, zo snotterde de moeder naast het slapende lichaampje van haar dochter. Na een week kwam Chen Jin af en toe bij en vroeg naar haar vader. Artsen vertelden dat het goed met hem ging, ze waren bang dat het slechte nieuws het kind zou verzwakken.

Kort daarna onderging Chen Jin haar eerste huidtransplantatie, die sloeg niet aan en de artsen probeerden het opnieuw, weer zonder succes. Het meisje was ondertussen steeds meer bij zinnen en vroeg of ze haar vader mocht zien.

De moeder durfde het slechte nieuws nog steeds niet aan en vertelde het kind dat haar vader te zwak was, maar ze kon wel met hem sms’en. Het dolblije kind schreef als een razende berichten en stuurde die naar de mobiel van haar overleden vader.

Berichten als: “Papa, wees dapper en vecht tegen de kanker!” Een dode kan niet antwoorden maar gelukkig was daar nog mama: “Mijn dochter denkt dat haar vader nog leeft, ze communiceert met hem via sms, maar eigenlijk stuur ik berichten terug.” Binnenkort proberen de artsen de operatie nog een keer.

Bronnen: ChinaDaily 1, 2 en 3.


Comments are closed.