Meisjes van het NPC spelen samen op het Grote Plein

Gepubliceerd op maandag 9 maart 2009 door Tycho

npc_meisjes_1

In Peking is op dit moment het National People’s Congress aan de gang, China’s Jaarlijxe Praatdagen. Gedelegeerden uit het hele land komen bijeen in de Grote Hal van het Volk en aanpalende gebouwen om mee te mogen denken over de koers van het land.

npc_meisjes_2

Het is vooral een tijd waarin China voor de buitenwereld Eenheid wil uitstralen. Daartoe komen bijvoorbeeld de geachte delegatieleden in traditioneel kostuum uit de buitengebieden, zoals een Zeeuw op klompen naar de tweede kamer. Hiermee wil China laten zien dat alle culturen van het land het samen prima hebben.

npc_meisjes_3

Het Congres keurt verder besluiten van de regering en partij goed, de afgevaardigden hebben niet het recht een besluit te verwerpen of te veranderen. Toch is het NPC niet meer de pure ja-knik club die het vroeger was.

Het kan nu bijvoorbeeld een eigen plan aan de regering voorleggen, de regering is verplicht er naar te kijken. Bovendien heeft China de laatste jaren een aantal high profile zakenmensen, sportmensen en sterren in het NPC en andere adviesorganen benoemd, dit om de politiek dichter bij het volk te brengen.

npc_meisjes_4

Tijdens de 9 dagen van het Nationaal Volkscongres is Peking altijd schoner en stiller. Meer auto’s zijn verplicht van de weg en gammele vrachtwagens komen de stad tijdelijk niet meer in, ook de bedelaars zijn netjes weggeveegd en er is iets meer politie op straat. De stad is ook wat leuker aangekleed met extra mooie bloemen, fris groene velden en een nieuwe lading patriottische posters.

Er is ook klein ongemak, zo is de internet politie nog strenger dan gewoon. Gisteren lag Google er de hele dag uit en Chinese websites, normaal vol met ranzige foto’s van ongelukken tot lijken toe, brengen alleen goed en zoetleuk nieuws.

npc_meisjes_5

Zodra de vergadering iedere dag is afgelopen gaat de tweede ringweg gedeeltelijk op slot zodat de afgevaardigden op topsnelheid naar hun hotel kunnen scheuren. Om te slapen, het is niet de bedoeling dat ze bijvoorbeeld in lekker gaan drinken in een discotheek, iets dat je als Inner Monchool toch wel aardig zou vinden. Maar nee, eenmaal terug in zijn tent kan hij het weer doen met zijn gekookte schapenpis want in Peking moet gewerkt!

npc_meisjes_6

Tijdens een eerder NPC morde de bevolking nadat er foto’s op het web verschenen van slapende afgevaardigden in de plenaire zaal. Een schande was het, de afgevaardigden werden rap ontslagen en de foto’s nog rapper van internet verwijderd.

npc_meisjes_72

De mooie dames op de foto’s zijn serveersters, wegwijsters of staan bij de jassen. Deze meisjes brengen Hu Jintao onder andere zijn thee. Traditioneel gaan ze voor het begin van de gesprekken samen op de leuke foto op Tianan Men. Daarmee zijn ze een van de weinigen die daar mogen komen, tijdens het NPC zit het plein potdicht voor de gewone burger.

De speciaal op uiterlijk geselecteerde meisjes dragen gedurende de gesprexdagen verschillende pakjes waaronder weer klederdracht om de Eenheid te Versterken, op plaat 3 met aangepaste mode van de Zhui-minderheid.

De NPC dames zijn zeker met hun zwarte vislaarzen populair bij de bevolking, bij berichten over de meisjes staan de fraaiste commentaren als “Wat een schone Chinese meisjes, China is toch een mooi land!” Niemand vind de meisjes lelijk maar dat kan ook niet, het zijn immers mooie Chinese meisjes, wat is China eigenlijk toch een mooi land.

npc_meisjes_8

De meisjes zijn verder allemaal Han en dus niet geselecteerd uit minderheden. Nu pretendeert men dat ook niet want iedereen weet dat van alle Chinezen het Hoofdvolk het mooiste is.

Tijdens de spelen haalde men eens zo’n geintje uit met kinderen. Bij de sluitingsceremonie kwam een hele club het Vogelnest in, een kind per mindeheid in apepakje. Later bleken het stiekum allemaal Han, de regiseur kreeg flinke kritiek die opvallend genoeg door de overheid werd gelaten. Of je bent gewoon eerlijk of je doet het met Echte minderheden!, zo is het beleid.


Comments are closed.