Monument voor de Helden van het Volk opgelapt voor 60 Jaar China

Gepubliceerd op dinsdag 25 augustus 2009 door Tycho

monument_peking_1

Op 1 oktober bestaat China 60 jaar en die dag is het groot feest in China. Peking organiseert het Allergrootste feest met een reusachtige militaire parade over Tiananmen. Op het plein staat ook het Monument voor de Helden van het Volk en dat kreeg een grondige schoonmaakbeurt.

monument_peking_2

Stof, uitlaatgassen en vervuiling hadden het monument een grauwe donkere kleur gegeven en op 1 oktober moet alles glimmen alsof het 30 september gebouwd is. De schoonmaak ging voorzichtig met de hand om het kostbare marmer en graniet niet te beschadigen. De werklieden waren niet met noodlijnen gezekerd want wie zo’n belangrijk momument schoonmaakt kijkt goed uit.

monument_peking_3

Het monument werd gebouwd van 1952 tot 1958, is 38 meter hoog, weegt 10.000 ton en is gemaakt van 17.000 stukken graniet en marmer. Het monument eert de martelaren die vielen voor de revolutionaire strijd van het het Chinese Volk in de 19e en 20e eeuw. Het handschrift op het monument is van Zhou Enlai en de spreuk is bedacht door Mao Zedon. Er staat: “Eeuwige Glorie voor de Helden van het Volk die hun leven gaven voor de volksbevrijdingsoorlog en de volksrevolutie”.


Een reactie op “Monument voor de Helden van het Volk opgelapt voor 60 Jaar China”

  1. sanne:

    HOI DIT ISSSS ONSIN!!!!!
    DIKKE POEP ONSINNN!!!!
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA