Mooie Maquette uit China

Gepubliceerd op vrijdag 20 november 2009 door Tycho

maquette_china_beijing_1

Chinamensen maken graag de grootst mogelijke maquettes van een en ander en ik ben een fan. Deze stond in een hoek van een theepotjes tentoonstelling in het hoofdgebouw van de Panjiayuan vlooienmarkt in Beijing. Een theepotje zichhtbaar links. De tentoonstelling was nix, grenzen, maar de maquette maakte goed. Zij stelt het gebied rond de markt voor en kennelijk waren daar net wat aardbevingen geweest toen maker aan de slag ging met zijn meesterwerk.

maquette_china_beijing_2

De maquette mat ongeveer drie bij anderhalve meter en is dus een geniddeld grote, detaillering was netjes doch niet brilliant, in de schaal zaten verder geen fouten maar bouwer vergat compleet al het drukke verkeer dat daar 24/7 zo vast als een huis staat. Bouwde bouwer soms zijn droomwereldje? Haha, lachen zeg, geen droomwereld immers bestaat.

maquette_china_beijing_3

Boem, daar zijn bommen gevallen. Diverse gebouwen lagen op hun gat, het deed mij denken aan zo’n gevalletje in Shanghai maar kennelijk nu is Beijing in deze geen vreemde. Maquettebouwers immers, pakken de realiteit, het echtte, wat daar ergens uit daar is.

maquette_china_beijing_4

Beng en boem, dat gebouwtje gaat lekker kapot, zonder met staan dat nagemaakte reclamebord op het dak. Nu ken ik heb gebied in vraag goed en zag daar nog nooit iets vallen. Was maker soms een gefrustreerde perverseling?

Comments are closed.