Mooie Meisjes uit China Trainen voor de National Games

Gepubliceerd op vrijdag 21 augustus 2009 door Tycho

national_games_china_1

Van 11 tot 23 oktober houdt China de National Games in de provincie Shandong. Deze sportdagen bestaan sinds 1959 en moeten het volk dichter bij mekaar brengen door samen te genieten van handbal. De meisjes op de plaat werken straks in de stadions om de weg te wijzen en drop te verkopen, eerst krijgen ze een lesje rechtstaan.

national_games_china_2

De meisjes dienen vooral netjes te buigen, hier nog niet diep genoeg want hun ruggetjes zijn stram, dat moet tegen de spelen beter zijn. Het uniform is weinig uitdagend met een nieuw soort poloshirt met een grore kraag en weinig zichtbaar vlees. De broek is een vormeloze zwarte zak.

national_games_china_3

De meisjes gaan ook voor in het juichen zodat de toeschouwer weet wanneer hij moet juichen en ook hoe; armen omhoog, iets gillen en blijven lachen. Het iets dat men gillen moet is nog niet bekend gemaakt, tijdens de Olympische Spelen was het “Jia You!”, “Olie er op!”

national_games_china_4

Na de training, mits met goed resultaat, krijgen de meisjes vast hun National Games werkpas. Het is tegenwoordig de regel die dingen zo groot mogelijk te maken, al deze informatie past toch ook makkelijk een een creditcard formaat. Men oefent zo in een moeite het omhangen van de medailles want ook bij inter-Chinese spelletjes gaat het natuurlijk om de plakjes. Het meisje met het dienblad heeft een broek met twee verticale strepen, de twee andere meisjes met een.

national_games_china_61

Dit is Taishan, hij is de mascotte. Taishan, 山, is genoemd naar een heilige berg in Shandong die ook nog eens een van de vijf heiligste bergen in China is met allerlei toestanden over bovennatuurlijkheden en mistige toppen. Ergens op die berg woonde ooit ook wat monnikvolk dat mysterieuze kunsten kon, Taishan is er zo een. Taishan kreeg een stip op zijn voorhoofd en hele grote ogen zodat hij de bal beter kan zien, want het idee is nu dat de sporters uit bijvoorbeeld Anhui inspiratie putten uit het baasje bij het handballen.

national_games_china_7

Dit is het logo. De rare streepjes in fletse kleuren beelden bepaalde sporten uit. Het lijkt ook wel wat op het logo van Fortis. De verschillende kleuren van de bolletjes ymboliseren de diversiteit van China’s samenleving waar iedere minderheid gelukkig kan zijn als die maar de Han goed genoeg kan nadoen. De Han zijn de zwarte bolletjes en vormen volgens het logo de helft van de bevolking. Daar blijft men braaf bescheiden want eigenlijk is het tachtig procent.


Comments are closed.