Naar de Bank met Politie-Lijfwachten in China

Gepubliceerd op donderdag 14 januari 2010 door Tycho

bank_china_1

Politie in Nanjing in de provincie Jiangsu biedt burgers een gratis lijfwacht als zij meer dan 50.000 yuan, 5000 euro, in contanten willen opnemen. Op 14 februari begint het Chinees Nieuwjaar en in de weken vooraf keren veel bedrijven salarissen en bonussen uit aan hun werknemers zodat die met een goed gevulde beurs op familiebezoek kunnen gaan. Ook het geboefte weet dit en het is daardoor ieder jaar de tijd met de meeste overvallen.

bank_china_2

Volgens de politie hebben sinds maandag al meer dan 100 burgers van de dienst gebruik gemaakt, de service blijft beschikbaar tot en met 15 februari.

bank_china_3

De Beste Vriend brengt de burger van deur tot deur, op de foto een fraaie Volkswagen Santana politiewagen, pas twee jaar uit produktie, werd nog altijd gebouwd in Volkswagens joint venture met Shanghai Automotive.

bank_china_4

Dolgelukkige arbeiders, heel onbeleefd met helmen op onder dak, ontvangen hun centen in kantoor van de werkgever. De agent mag wel zijn pet ophouden daar deze deel uitmaakt van zijn uniform. Na het uitdelen van de poet is het gedaan met de bescherming van de burger. De baas zal het wel redden maar voor de arbeiders begint nu de lange gevaarlijke reis naar huis met in ieder station, iedere trein en iedere bus schurken die op hun centen loeren.

Comments are closed.