Nieuws uit Mijn Straat: een ingestort muurtje

Gepubliceerd op vrijdag 11 september 2009 door Tycho

nieuws_uit_mijn_straat_0

Nieuws, hoort dichtbij huis te blijven. Daarom vandaag een gloednieuwe categorie: Nieuws uit Mijn Straat. Mijn straat telt 500 meters en er is altijd iets aan de gang. Ik woon in Dongzhong Jie (东中街).  De straat loopt van noord naar zuid, op het bordje ben ik aan de noordkant, het kleine karakter rechts, (南) nan, wijst naar het zuiden.  In dit eerste deel een ingestort muurtje.

nieuws_uit_mijn_straat_1

Plaat van de zuidzijde. Aan de noordkant staat links een groot gebouw en rechts een ander. Dit muurtje is ingestort aan de rechterkant. De roze borden horen bij een filiaal van de China Merchants Bank, een Chinese bank voor handelaren waar ik ook een rekening heb lopen.

nieuws_uit_mijn_straat_2

Het witte hekje moet voorkomen dat voetgangers vallen, op het bordje staat: “Gevaar, verboden toegang.”

nieuws_uit_mijn_straat_3

Het ingestortte muurtje van dichtbij bekeken. Er lijkt een duister gat onder het muurtje te zijn ontstaan, denkelijk door verkeerde afvoer van regenwater. De laatste dagen namenlijk, heeft het voor Peking erg hard geregend en kennelijk had men dit muurtje daar niet op voorbereid.

nieuws_uit_mijn_straat_4

Een schot van de noordzijde en inderdaad is daar onder het roodachtige zand een buis te zien die gebroken lijkt. Wie nu, legt een buis recht onder een muur? Is dat niet tegen al de bouwvoorschriften? Inderdaad, het is. Zo kan ik nu dit instorten toeschrijven aan een ernstige constructiefout.

nieuws_uit_mijn_straat_5

Van de noordzijde iets verder weg. De dikke meneer in het zwarte overhemd nam ook een foto van het ingestortte muurtje. Hij leek mij niet Nederlands dus daar heb ik vermoedelijk nog steeds de primeur.

nieuws_uit_mijn_straat_6

Een blik van de westzijde van de straat, het gebouw recht aan de overkant kampt met zijn muurtje. Op de voorgrond een parkeerwachter met portofoon en politiepet.

Meer Nieuws uit Mijn Straat zodra het zich aandient.


Comments are closed.