Nieuws uit Mijn Straat: opdatum over de verbouwing bij het Poly Theatre 2

Gepubliceerd op zaterdag 2 januari 2010 door Tycho

nieuws_straat_china_po_1

Op 22 november schreef ik een verhaal over een verdachte verbouwing bij het Poly Theatre op de noordwestkop van mijn straat in Beijing. Op 10 december volgde een eerste opdatum, toen was men druk mei geheimzinnige leidingen aan het werk.

Op een late nieuwjaarsdag ging ik gisteren weer eens kijken en vond de werkzaamheden stil gelegd. Het hek naar de bouwplaats was open en het diepe gat bleek afgedekt met zeil en triplex platen. Geen mens te zien, arbeid gaat in China normáliter op nieuwjaarsdag gewoon door. Het werk was gezien het grind duidelijk nog niet gedaan maar alle leidingen waren verdwenen.

nieuws_straat_china_po_2

Het puin uit het gat, eerder open en bloot, was bedekt met donkere netten zodat een toevallige bezoeker zeker niet precies kon zien wat zich daar verschool. Wel, het was nog steeds puin hoor, ik zie dat wel zeg.

nieuws_straat_china_po_3

Het puin van een afstandje, hier stond eerder de blauwe belemmering, nu stond er een auto geparkeerd. Ik snap het best, de Poly Group probeert mij met deze ‘gewoonheid’ natuurlijk zand in de ogen te strooien, zo van ‘er is niets aan de hand buitenlander, kijk maar, auto’s mogen gewoon parkeren hier!’, jaja, ik woon al zeven jaar in China en ken dit soort gehuichel. Ik blijf de verbouwing scherp in de gaten houden!, snel meer.

Comments are closed.