Nieuws uit Mijn Straat: opdatum over de verbouwing bij het Poly Theatre

Gepubliceerd op donderdag 10 december 2009 door Tycho

straat_nieuws_poly_1

Op 22 november schreef ik een verhaal over een verdachte verbouwing bij het Poly Theatre op de noordwestkop van mijn straat in Beijing. Vandaag, 11 december na 00:00 lokale tijd, een opdatum. Die dag waren er heren aan het werk, geen duizenden tegelijk zoals gewoon in China, maar slechts twee.

straat_nieuws_poly_2

Via een gat in het blauwe hekwerk, bedoeld om de arbeiders in en uit te kunnen laten lopen en niet voor mijn camera, zag ik links een aantal hard plastieken buizen liggen.

straat_nieuws_poly_3

Boven het gat stonden dertien vreemde blauwe vaten.

straat_nieuws_poly_4

De dekking: naast de geheimzinnige bouwplaats kan klant voor 20 yuan, 2 euro, zijn auto laten wassen. Op de plaat mijn Grootste Trots: een Beijing-Jeep Cherokee uit 1998 met minder dan 70.000 op de teller. Een geweldig monster met een 2.5 liter benzinemotor, de treeplanken zijn namarkt en waren mijn idee.

Restelijk is de auto ook her en der aangepast, ik schrijf nog eens een apart verhaal, een gedicht gaat het wezen, over dit droommobiel.  Als de washeren hun ding doen, ze zuigen ook het stof uit het interieur, kan klant buiten wachten. Wel, toevallig had ik mijn camera mee!

straat_nieuws_poly_5

Door het gat naar rechts geplaat. Nog meer buizen en een berg stenen tegen een rode muur die een van de oorspronkelijke ingangen van het theater beschermd, da’s ook weer verdacht zeg, waarom doet men zo moeilijk over een ingang, en waarom heeft het hekwerk een andere kleur?

straat_nieuws_poly_6

Verder had men een zeer vreemde geul uit de betonplaten gehakt. De geul liep bij het platen praktisch onder mijn benen door richting de autowasplaats. De wasmannen wisten ook niet waar de geul voor diende hoewel deze toch op een meter van hun nering in de grond verdween.

straat_nieuws_poly_7

Rechts de geul die hier onder het gebouw duikt. Een meter rechts van de geul stond toen mijn auto. Die washeren moeten er echt meer van weten, dat stel leugachtige bengels! Verder op de plaat een pikhouweel en een zware hamer.

Ik hou de zaakjes in de smiezen hoor, binnenkort meer.

2 Reacties op “Nieuws uit Mijn Straat: opdatum over de verbouwing bij het Poly Theatre”

  1. Sjanghigh:

    Tycho, je moet uit Amsterdam komen neem ik aan?

  2. Tycho:

    Yep, zes jaar in de Baarsjes gewoond.