Nieuws uit Mijn Straat: verbouwing bij het Poly Theatre

Gepubliceerd op zondag 22 november 2009 door Tycho

china_straat_nieuws_1

Precies op de noordwestkop van mijn straat staat het Poly Theatre. Daar spelen vaak beroemde Chinese opera’s, als het er binnen heet aan toe gaat is het gejank op straat te horen, buurtbewoners brengen bij voorstellingen hun kater bij de deur voor gratis castratie. Gisteren ontdekte ik enige blauwe afscheidingspanelen en vandaag ging ik terug met mijn camera om polshoogte te nemen.

china_straat_nieuws_2

Juist, nu weten wij nog nix. Het hele complex met hotel en museum heet Poly Plaza.

china_straat_nieuws_3

Niemand aan het werk, stilte en een afgesloten weg.Vreemd vreemd, ook op zondagen werkt de Chinese arbeider namenlijk gewoon door. Dit zaakje stonk.

china_straat_nieuws_91

Door de kieren bleek dat men bezig was met sloop, een berg zand en stukken beton en ijzer.

china_straat_nieuws_4

Men was een groot gat aan het graven, keurig vierkant, ongeveer tien bij tien meter. Zou Poly soms bezig zijn met een bunker? Poly Plaza is van de Poly Group en dat is een boef, naast lieve operatheatertjes om de burger zoutzuur in de ogen te strooien is het bedrijf ook een van de grootste wapenproducenten en handelaar van China. Zou Poly iets weten over de komende oorlog met America dat het volk niet weet?

china_straat_nieuws_6

Op dit moment draait Carmen, 卡门, kamen in het Chinees. Dat werkje is zo vredig dat er in combinatie met die schuilkelder iets goed mis moet zijn.

china_straat_nieuws_7

Het scherm, vier bij zes meter, leek gelukkig normaal. Poly Plaza telt twee torens, op iedere toren zo’n scherm. Boertjes die uit de buitengebieden net aangekomen uit de metro blijven soms uren lang staan voor de schermen, ze zetten er zelfs hun tassen voor op de grond en roken een cigaret. In hun dorpen is een beeldbuis televisie al een zeldzaamheid.

china_straat_nieuws_8

De voorgevel, als ik de rechtertoren bij had willen platen was ik doodgereden en dat is dit blogje mij ook weer niet waard. De trap naar boven en naar beneden leidt naar de metro, Dongsishitiou Station.

china_straat_nieuws_9

Schuin aan de overkant het nieuwe Poly Theatre van Poly Group, het oude werd zeker te klein voor het bekokstoven van de duistere zaakjes van bedrijf. Het gebouw heet passelijk New Poly Theater en heeft een unieke doorzichtige glazen gevel. Maar wie weet wat ze onder de grond uitspoken! Ik ga het verbouwinkje bij oud Poly de komende tijd goed in de gaten houden…

Comments are closed.