Nog 100 Dagen tot de World Expo 2010 in Shanghai!!!

Gepubliceerd op donderdag 21 januari 2010 door Tycho

expo_shanghai_1

Het was vandaag groot feest in de havenstad Shanghai in China. Het stadbestuur organiseerde een groot festijn om te vieren dat de World Expo 2010 over precies 100 dagen begint. Tijdens de World Expo laten landen uit de hele wereld hun nieuwste uitvindingen zien in speciaal ontworpen pavillioens.

De tentoonstelling biedt een unieke gelegenheid voor geleerden uit alle windstreken om in persoon hun ideeën uit te wisselen in plaats van te moeten wachten op de trage posterijen, of, in sommige meer ontwikkelde gebieden, de iets snellere maar notoir onbetrouwbare telegraaf.

In deelnemende landen, van Java tot America, van de West Indieën tot het Duitsche Rijk, leggen ambachtslieden de laatste hand aan de snelste stoomschepen die de delegaties over de wereldzeeën naar Shanghai moeten brengen. Sommige landen, zoals het Koninkrijk van Tonga, beschikken niet over stoomschepen, zij zeilen binnenkort al uit.

Op de bovenste plaat de gastvrouwen in het officiële gastvrouwen-uniform, zij wijzen tijdens de Expo bezoekers de weg naar hun conferentie of hotel en gaan voor een paar knaken wel mee naar boven, zo was het tijdens de olympische spelen in Peking ook.

expo_shanghai_2

Het organisatie commitee van de Expo 2010 tijdens een korte plchtigheid voor het feest losbarstte. De planten op de achtergrond en het bloemstuk voor de tafel zijn nep. De expo telt 192 landen en 50 internationale organanisaties die zich ieder van hun beste kant laten zien, zelfs Noord Korea is aanwezig. De gemeente Shanghai zet meer dan 500.000 mensen in om de boel in goede banen te leiden.

expo_shanghai_3

Het is ook een feest voor kinderen, hier Shanghai’s schoonsten onder de 15 in hun geilste pakjes, zij die de victorie gebaren zijn op 1 mei zestien jaar.

expo_shanghai_4

Dit is Yao Ming, een van de grootste mensen in China, zo groot zelfs dat geen kleermaker een overhemd voor hem kan naaien. Tijdens de tentoonstelling is Yao Ming te bewonderen in een kooi aan het waterfront vlakbij het Chinese pavallioen, NIET voeren!

expo_shanghai_5

Dit is Jacky Chan, een van de beroemdste mensen in China, zo beroemd zelfs dat hij Pakistaanse boerenjasjes draagt om niet herkend te worden en er wel onder de zestien mee mag.

expo_shanghai_6

De gastvrouwen van het Chinese pavillioen oefenen de ontvangst van hoge overheidsambtebaren, voor die belangrijke heren natuurlijk geen kleenex maar een heerlijk voorverwarmd sjaaltje.

expo_shanghai_7

De medische staf, die verwarde geleerden lopen wel eens voor een koets, oefenen hun behandeling, zij dragen de sjaaltjes op hun hoofd.

expo_shanghai_8

Comments are closed.