Nood-Kindermeisjes aangekomen in Beijing

Gepubliceerd op donderdag 4 februari 2010 door Tycho

nannies_china_1

60 kindermeisjes uit Zhouzhou kwamen vandaag aan in Beijing om drukke rijke ouders tijdens de Chinees Nieuwjaar-vakantie bij te staan bij het verzorgen van hun kroost. De kindermeisjes die het werk normáliter doen zijn terug naar hun thuisdorpen om daar het nieuwe jaar te vieren. De meisjes uit Zhouzhou, 80 kilometer ten zuidwesten van Beijing, blijven tot het einde van de festiviteiten op 21 februari.

nannies_china_2

Het probleem speelt ieder jaar, jonge ouders die helemaal niet gewend waren om zelf voor hun kinderen te zorgen raakten overspannen, hun kinderen werden ziek en gingen in een enkel geval zelfs dood. Met hulp van de overheid werd een fonds opgericht voor nood-kindermeisjes die bekende moeilijke gevallen kunnen helpen.

nannies_china_3

De meisjes hebben in Zhouzhou een zware opleiding van drie maanden doorlopen en zijn van onbesproken gedrag. Tijdens de vakantie zijn lonen tot drie keer het gewone. Een goed opgeleid kindermeisje verdient in China tot 2000 yuan, 200 euro, per maand. De geluxvogeltjes uit Zhouzhou verdienen in drie weken 5000 yuan, nog steeds een enorm bedrag in China.

Comments are closed.