Ontevreden Consumenten in Actie tegen Haier Electronics in China

Gepubliceerd op vrijdag 1 januari 2010 door Tycho

china_haier_1

Een bedrijf in China had voor koeling van de voorraden een aantal industrie-aircondtionings gekocht van de Chinese electronica gigant Haier. De apparaten voldeden niet aan verwachting en bedrijf eiste zijn geld terug. Haier weigerde en bedrijf verloor later ook een rechtzaak. Om Haier toch een hak te zetten besloot bedrijf tot een spectaculaire consumenten actie: slopen die rommel, in het openbaar en met pers er bij.

china_haier_2

Een dozijn arbeiders maakte met speciale hamers, voorzien van een fris rood lintje, gehakt van de airconditioners.

china_haier_3

Na het meppen ging de brand er in, op de achtergrond de rij die ook nog moet.

china_haier_4

Bedrijf had er werk van gemaakt, ook in China winnen consumenten tegenwoordig hun zaakjes via de pers. Op het banier staat: “haat Haier, wij eisen betere bescherming van de consument”, voor het banier de hamers. Haier, heeft niet gereageerd.

haier_logo2

Haier (海尔, hai’er) gebruikte vroeger op al zijn produkten dit kinky logo van een zwart mannetje en een wit mannetje, beiden in zwembroek, het witte mannetje eet een ijsje. Haier wilde hiermee laten zien dat het een heus wereldwijd bedrijf was. Na ladingen lach uit de buitenlanden heeft men het buiten China echter nooit gebruikt. In China faseert men het nu ook uit maar gelukkig is het nog steeds overal te zien, zie de eerste plaat.

haier_logo

Het huidige logo, weinig leux meer aan, toch nog een kinky kleurtje.

haier_logo3

Enige Haiers.

haier_beeld_1

Een Haier sponsorbeeld bij de Weizhu tempel in Laoshan. Beide mannetjes zijn nu wit, een blond en een zwart, het zwartharige mannetje draagt een hippe handtas.

haier_beeld_2

Bij het Haier hoofdkwartier in Qingdao in de provincie Shandong; lekker naakt.

Comments are closed.