Opdatum over de Gratis Lepel en het Gratis Horloge uit China

Gepubliceerd op zaterdag 19 december 2009 door Tycho

gratis_china_update_2_1

Op vrijdag 13 november schreef ik een verhaal over een gratis lepel bij twee pakken Haoshi curry mix. De lepel was volgens een opschrift gemaakt van stainless steel hetgeen gezien de prijs van het geheel nauwelijx geloofwaardig leek. Ik besloot de claim te testen en zette de lepel in een glas water.

Op zaterdag 5 december schreef ik een verhaal over een gratis horloge bij het magazijn Autocar. Het horloge was volgens een bijschrift waterdicht hetgeen gezien de prijs van het geheel nauwelijx geloofwaardig leek. Ik besloot de claim te testen en zette het horloge bij de lepel in het glas water.

De eerste opdatum over de lepel teert van donderdag 26 november, toen was alles nog in orde. Voor het horloge is dit de eerste test.

gratis_china_update_2_2

Vandaag, 19 december, precies 23 dagen na de laatste opdatum is de lepel nog steeds niet geroest, geen spatje te bekennen, zelfs niet bij het randje boven de rode steel. De lepel is wel veel viezer, resten van het smerige Pekinese kraanwater nestelen zich op het lepelblad.

gratis_china_update_2_3

Aan de achterkant van de lepel hetzelfde verhaal. Behalve enige smerigheid, goed te zien aan met minder fris spiegelende oppervlak, is zij als nieuw.

gratis_china_update_2_4

Het horloge is er minder goed van af gekomen, het heeft de 12 dagen onder water niet doorstaan. De klok is gestopt en uit zijn voeging geschoten, de band is uit model geraakt en lijkt zelfs vocht te hebben opgezogen.

gratis_china_update_2_5

Wel, voor het horloge is de test voorbij, zij is af. De test met de lepel, ze is weer alleen, gaat door.

Comments are closed.