Opdatum over de Gratis Lepel uit China

Gepubliceerd op vrijdag 15 januari 2010 door Tycho

lepel_3_1

Op vrijdag 13 november schreef ik een verhaal over een gratis lepel bij twee pakken Haoshi curry mix. De lepel was volgens een opschrift gemaakt van stainless steel hetgeen gezien de prijs van het geheel nauwelijx geloofwaardig leek. Ik besloot de claim te testen en zette de lepel in een glas water.

De eerste opdatum over de lepel teert van donderdag 26 november, toen was alles nog in orde.

Op zaterdag 19 december publiceerde ik een tweede opdatum, nog samen met een horloge, en de eerste tekenen van verval zetten in, geen roest maar vooral smerigheid waaronder ik roestvorming verwachtte.

Vandaag, 15 januari in het nieuwe jaar 2010, kijk ik opnieuw.

lepel_3_2

De lepel uit het glas. De waterstrepen op het lepelblad zijn mijn schuld, ik was ietwas gehaast en wilde geen natheid in mijn studio. Maar zoals de konijnen weten: haastige spoed is zelden goed en de hele bende zat onder het nat. Dit ter zijde. Met de lepel leek alles in orde, leek, leek!, dat leek:

lepel_3_2a

Zie die smerigheid die zich verzameld tussen de steel en het middengedeelte van het blad, oh oh dat gaat me toch roesten binnen kort. Roestvrij staal mijn aars, ik geloof er na twee maanden nog steeds niets van, het feest en mijn gelijk gaat snel beginnen.

lepel_3_3

D’achterkant van de lepel, niets aan de hand neen? Wij schakelen rap door naar de vergroting, en ik kan werkelijk mijn pik nauwelijx meer bedwingen…

lepel_3_3a

Ha! ‘Stainless Steel’ is niet eens meer te lezen door de viezigheid. Zie, ook vriendin zie eens, ik ben tevree met zo weinig. Maar Wij Zijn Er Natuurlijk Nog Niet. De eerste smerigheid maakt nog geen roest, toch weet ik zeker dat het de lepel allemaal geen goed doet, de wip zeg, ik zal dat liegende tuig krijgen hoor, roesten gaat dat kreng!

lepel_3_4

Het is echter, nu, nog niet zo ver. Dus gaat de lepel weer terug in zijn glas, over ongeveer een week of twee of iets langer weer een opdatum. Roetsennnnnnnnnnn jij….

2 Reacties op “Opdatum over de Gratis Lepel uit China”

 1. staal baas:

  Roestvrijstaal bestaat niet, wel roestvast staal.

  De condities zoutwater laat alle roestvaste stalen want men in de volksmond roestvrij staal noemt ook oxideren, wel minder snel maar wel degelijk oxideren

 2. Dirk:

  Controleerd dit toch gewoon met een magneet
  Als het 304 is dan zal het niet aantrekken
  340 de chineze variant van 304 doe trekt al ietsje meer aan