Panda in China heeft het Warm

Gepubliceerd op zaterdag 18 juli 2009 door Tycho

panda_china_warm_1

De Panda is het nationale dier van China, velen in binnen en buiten vragen zich krabben op de kop af waarom toch. Wel, ieder volk krijgt het dier dat het verdient. De panda slaapt 23 uur per dag en waakt alleen om een uur bamboe te eten en dat doet het niet eens heel snel, misschien een tak of zeven gaan er in tot het beest er weer moe van is.

panda_china_warm_2

De Chinees slaapt ook graag en is wonderlijk genoeg is staat bijna overal te dromen. Zet een Chinees in een bus, vliegtuig of een trein en het slaapt. Mijn ex, uit de Dongbei hetgeen het extremisme verklaart, kon slapen in een bus die met tachtig over een buitengewoon hobbelige weg naar een berg reed. En dan niet een beetje suffen neen, diep slapen ja met de bek wijd open naar de zon diedoor de ramen kwam.

panda_china_warm_3

De panda kan dat ook, dit dier uit de Wuhan dierentuin in Wuhan in de provincie Hubei valt bijkans in slaap op een blok ijs, wie doet het hem na? De panda’s, gewend aan koude in het hooggebergte, hadden het veel te warm met zo’n 35 graden in hun vacht. Brave oppassers, zo begaan met het lot van hun kudde, dachten daarom de beesten wat blokken ijs te geven en die gift was welkom zo wij zien. Nu dan, slapen beest.

panda_china_warm_4

Het heetste plekje heeft het natuurlijk het moeilijxt in die verstikkende hitte daar, de panda voelt instinctief aan waar hij het koud moet laten. Het dier lijkt wel erg gelukkig, ik zou niet zo gelukkig zijn met een blok ijs op mijn ik. Panda’s hebben dan ook geen haast met voorplanten, eerder probeerde men in een reservaat de dieren tot neuken te bewegen door het utzenden van een panda-porno film, hielp niets natuurlijk. De Chinezen, in tegenstelling tot wat de media in het westen altijd beweren, zijn dan ook dolblij met het een-kind-beleid want dan is het na die ene keer tenminste en gelukkig gedaan en kan men verder zonder naaien aan de toekomst werken.


Comments are closed.