Panda Tweeling geboren in China

Gepubliceerd op donderdag 23 juli 2009 door Tycho

panda_tweeling_china_1

In de Chengdu Giant Panda Breeding and Research Base in de provincie Sichuan is gisteren een Panda Tweeling geboren. Tweelingen bij Panda’s zijn niet buitengewoon ongewoon, toch zijn deze twee de eersten van het jaar.

panda_tweeling_china_2

De diertjes en hun reuzemama maken het prima. Omdat Panda’s nog steeds zeldzaam zijn gaan baby’s altijd eerst in de couveuse want de mens weet het in dit geval veel beter dan de natuur. Pas als de kleinen hun zwart-witte vacht hebben mogen ze naar moeder terug.

panda_tweeling_china_3

De Panda’tjes zijn nog naamloos, dat komt omdat het bij dit soort enige weken duurt voor het geslacht zichtbaar is, de diertjes zijn nu dus nog niets. Meestal schrijft men in China na de zekerheid een wedstrijd uit waar iedereen een naam mag voorstellen. De namen zullen wel iets van doen krijgen met ‘zon’ en ‘verduistering’, de baby’s werden namenlijk net die dag geboren.

panda_tweeling_china_4

De dorstige dieren drinken twee van deze flesjes melk per dag, omdat ze zo vreselijk snel groeien moet er om de vier dagen en extra flesje bij. Zodra ze tandjes hebben krijgen de beestjes hun eerste bamboebladeren, gemalen, net als hun moeder in de natuur zou doen.

panda_tweeling_china_5

Op deze laatste plaat is het gebrek aan geslacht goed te zien, gelukkig houdt de verzorger de boel vast netjes schoon.


Comments are closed.