Plastic Bierfles van 1.75 Liter uit China

Gepubliceerd op vrijdag 31 juli 2009 door Tycho

china_bier_1

Toch nog een Gelukje toen mijn vriendin mij sleepte naar de nieuwe Wall Mart in Peking. Da’s Americaans en ik hoopte op bergen goedkope Budweiser, best bier, maar die waren daar niet. Wel dit, een lokaal merk met de naam ‘jiahe’, betekent ‘thuis drinken’ maar de merkkarakters betekenen iets anders. Meisje lei mij dat toen uit maar ik vergat hoe het  zat dus doe slechts verslag van de ervaring en die was  beter best. Just enjoy it, indeed I did.

china_bier_2

De sterkte is een laffe 3.9 procent maar zo’n fles deed dan ook maar 7 renminbi, da’s 70 eurocent en da’s toch een paar poet minder dan drie Euroshoppers van Albert Heyn. Hadela, wat is het leven hier toch goed. De dronk was wel even wennen, smaakte zoals een donker Brits bier maar dan licht en zo een combinatie van nix natuurlijk maar wat dan de neuk kan men uit een plastieken fles verwachten?

Na het tweede (0.5) glas smaakte het al veel beter en bij m’n derde was de fles bijna leeg en wou ik meer gekocht. Gelukkig heb ik, op moment van schrijven, nog een vol blik Valentins Weiβbier voor mijn neus staan en hik, geïmporteerd voor 1.7 euro het blik maar ieder woord waard en zo fijn Duits met een heilige monnik op de titelplaat. Daar nu, kunnen die Chinezen nog iets van leren, bier brouwen is een ambacht la, niet een truukje.

china_bier_3

Later die avond was de fles leeg, dat gebeurt la, niets immers is voor eeuwig en zeker niet in deze bizarre tijden. Ik vertel U iets over de achtergrond van deze plaat. Na een tig bier en als het schrijven moeilijk gaat ga ik altijd met luide muziek delen van mijn collectie poetsen, achter het lege bier daarom vier zeer schone Tonka-vrachtwagens.


Comments are closed.