Politie China rolt Bende Valsemunters op

Gepubliceerd op dinsdag 3 november 2009 door Tycho

valse_munten_china_0

Politie in de Chinese provincie Shandong ving een bende valsemunters en nam 40.000 munten van 1 yuan, 10 eurocent, in beslag. Dat de bende munten vervalste is vreemd, anders dan in andere Aziatische landjes gebruikt men in China nauwelijx munten in het dagelijx betaalverkeer.

valse_munten_china_1

Tot de kleinste eenheid, 0.1 yuan, bestaan biljetten. Naast de biljetten bestaan munten van 0.1 mao (=0.1 yuan), 0.2 mao, 0.5 mao en de 1 yuan die vervalsers vervalsten. Maar de munten zijn veel zeldzamer dan de bankpapieren en bijna geen mens heeft een broekzak vol klinkers. Ook automaten voor zus en zo en meer werken bijna altijd op biljetten. De vraag nu is wat de bende met 40.000 stux 1 yuan dacht te gaan doen.

valse_munten_china_2

De politie wist het ook niet, zo verklaarde een woordvoerder.  Men vermoed dat de bende, nadat deze een muntmachine had nagebouwd en de munten had geslagen, eigenlijk ook geen idee had wat men aan moest met de neppe poet. Want na vergelijk van de hoeveelheid munten met de teller in de machine bleek er niet een te missen.

Comments are closed.