Premier Wen Jiabao bezoekt H1N1 kindjes in Beijing, China

Gepubliceerd op zaterdag 7 november 2009 door Tycho

wen_jiabao_1

Premier Wen Jiabao, zo’n aardige vent het had mijn buurman kunnen zijn, bezocht het Beijing Children’s Hospital waar de staat een paar honderd zielige H1N1 kindjes heeft vastgezet. Iedereen droeg een mondkapje dus veel te praten viel er niet maar Wen is naast woord ook goed in gebaar.

wen_jiabao_2

In Beijing hebben al duizenden kindertjes de gevaarlijke griep. China leerde tijdens SARS een lesje waardoor men nu een supersonisch ontdekkingssysteen heeft waardoor er nog maar een patient is dood gegaan.

wen_jiabao_4

Na het menselijk interesse momentje was het weer tijd voor zaken, Wen liet zich in de ziekenhuis vergaderzaal bijpraten door doktoren en daar mochten de kapjes af. Ach vroeger hadden hier de cigeretten op tafel gelegen en zag de zaal blauw van de rook.

Nog maar vijf jaren her was roken in ziekenhuizen tegoestaan en niet eens in rookruimten maar gewoon op de gang. Vooruitgang, is niet altijd leuk. Een Chinese vergadering kent ook veel baijiu en die gewoonte is nog niet verdwenen, denkelijk plaatste men voor de plaat de flessen even onder tafel. Rechts achter een mooie retrostaandeklok.

wen_jiabao_5

Premier Wen Jiabao, zo’n aardige vent het had mijn vader kunnen zijn, droeg zijn standaard modern-communistische zwart jekker en wit overhemd. De stadsverwarming staat al enige dagen aan maar toch trok Wen zijn jekker niet uit. Daarmee denkt hij daadkracht te symboliseren, een jekker uittrekken kost immers tijd en die heeft de premier niet want hij rent eeuwig van her naar hot om staatszaken voor mekaar te boxen.

Een reactie op “Premier Wen Jiabao bezoekt H1N1 kindjes in Beijing, China”

  1. Fernandalucia:

    turaikiller, you are obviously one of those who feels chetead and deprived because of the invasion of the FTs that are coming into Singapore. Well, live with it, this trend will continue and it will intensify in the next 10 years when the target population figure is 7 million. If you feel bad now, just wait, you are in for a shock!!!