President Hu Jintao Inspecteert Wederopbouw in Shaanxi, China

Gepubliceerd op woensdag 27 januari 2010 door Tycho

hu_jintao_china_1

De Chinese president Hu Jintao inspecteerde de wederopbouw in de provincie Shaanxi. In 2008 werd het zuiden van deze provincie meegetroffen door de enorme aardbeving in Sichuan. Door de ellende daar kreeg de situatie in Shaanxi relatief weinig aandacht en dat terwijl toch duizenden dood gingen.

President Hu inspecteerde de toestand van de wederopbouw en bezocht een fabriek, een universiteit, een onderzoekscentrum en een onderzoeksinstituut. Hu is veel minder los met het volk dan premier Wen Jiabao, op platen met Hu daarom bijna nooit kindertjes en vrouwmenschen maar echte mannen zoals hij.

Op de eerste plaat praat hij nou net wel met een vrouw, op gepaste afstand, in een wijk in Xi’an. Voor de beving stonden hier slechts kleine huisjes die werden weggevaagd, na de beving pakte men door en bouwde grote flatgebouwen. De residenten vertelden Hu dat het nu veel beter was dan vroeger. Zie Hu’s handen.

hu_jintao_china_2

Hu Jintao inspecteert een auto-onderdelen fabriek. De baas praat de president bij over enige produkten die ook keurig met een bordje voor liggen uitgestald op een tafeltje met een schoon wit kleedje.

hu_jintao_china_3

Hu Jintao praat met leraren en ander personeel tijdens zijn inspectie van een universiteit in Hanzhong, zo te zien heeft de leraar links net een mopje verteld aan het hoge gezelschap uit de hoofdstad. Zie Hu’s handen.

hu_jintao_china_5

Hu Jintao keuvelt met enige studentes tijdens een inspectie van hun dorm, hij komt opvallend dichtbij die kleine. De meisjes dragen ook binnen dikke jassen want oh wat is het koud in de universiteit. Zie Hu’s handen.

hu_jintao_china_4

Hu Jintao praat met onderzoekers tijdens zijn inspectie van een bedrijf. Net als de president, immers een man van het volk, draagt niemand een das. Zie Hu’s handen.

hu_jintao_china_6

Hu Jintao praat met residenten tijdens zijn inspectie van een woonhuis. De familie op de plaat moest na de aardbeving gedwongen verhuizen omdat er werkelijk niets meer over was van hun dorpje. Het kindje rechts kijkt verveeld naar de president want die heeft geen aandacht voor hem over. Premier Wen zou het kind grijpen en lekker op zijn warme schoot zetten. Zie de linkerhand van Hu, die ligt keurig klaar voor de rechter.

hu_jintao_china_7

Hu Jintao schudt handen met onderzoekers in een luchtvaart-onderzoeksinstituut. Het gebaar is zo bijzonder dat aanwezigen spontaan een applausje doen. Hu is gisteravond teruggekeerd in Beijing.

Comments are closed.