President Hu Jintao op Inspectie in Hebei, China

Gepubliceerd op maandag 4 januari 2010 door Tycho

hu_jintao_hebei_1

De Chinese president Hu Jintao maakte een inspectietour door de provincie Hebei, hij bezocht daar de boerenstad Liqizhuang. Vroeger liet Hu dit soort reisjes aan premier Wen Jiabao over maar tegenwoordig komt de president vaker van zijn troon. Hu had het koud en hield zelfs binnen zijn warme jas aan, onder zijn grote jas is nog net zijn favoriete goedkope zwarte werkjekje te zien.

Op de eerste plaat Hu op bezoek bij een gewone familie. Rechts oma die wel heel blij is met het bezoek, links mams, daarnaast opa met de kleine en daarnaast paps. De heren op de verre achtergrond zijn maar ambtenaren.

hu_jintao_hebei_2

Hu inspecteerde een championsfabriek in Liqizhuang en vroeg naar de groei omstandigheden. Hu drukte tijdens een toespraak lokale bestuurders op het hart zich hard te maken voor het wel en wee van de boeren. Hu riep  op tot een versnelde mechanisatie van de landbouw en meer inkomen voor de boertjes. Hu wenste verder iedereen een gelukkig nieuwjaar en kondigde een politiek dokument aan over nieuw agricultureel beleid.

hu_jintao_hebei_3

Hu bezocht nog een gewone familie in Liqizhuang, nu moet de man ook weer niet overdrijven zeg, de tweede familie was zo te zien wel een iets rijkere dan de eerste. De aandacht voor de boertjes komt voort uit het bij hen levende ongenoegen bij China’s sprong naar welvaart de boot te hebben gemist.

Dat is ook wel zo, een boer immers is een boer. Hoe ook, de centrale regering maakt zich zorgen, alle opstanden in China zijn bij de boeren begonnen, en doet nu zijn best de knollenkwekers en geitenfokkers iets rijker te maken zodat ze hopelijk hun bek blijven houden zoals zij dat gewend zijn.

hu_jintao_hebei_4

Hu inspecteerde een koolkas in Liqizhuang en vroeg naar de groei omstandigheden.

hu_jintao_hebei_5

Hu inspecteerde de Sanhe Hopefull Grain and Oil Group Co. Ltd in Liqizhuang en vroeg naar de kwaliteiten van enige zaden en pitten.

hu_jintao_hebei_6

Hu Jintao inspecteerde een kantoor van de Communistische Partij China in Liqizhuang en informeerde naar de activiteiten van de vrijwilligers. Deze lokale kantoren spreiden het communistisch woord onder de bevolking en zorgen voor de bemanning van allerlei lagere overheidsfuncties, zoals bijvoorbeeld de politiek commisaris bij het plaatselijke waterleidingsbedrijf.

Comments are closed.