Raar Aapje uit China

Gepubliceerd op zondag 18 oktober 2009 door Tycho

aap_china_1

In het Xishuangbanna Dai Park in Xishuangbanna in de provincie Yunnan geboorde twee maanden her een heel raar aapje. Het is een Kortstaartaapje maar geen gewoon exemplaar, zo zijn de oren veel groter en de schedel hoger. De zwarte ogen zijn groter en veel ronder dan bij soortgenoten

aap_china_2

Het aapje is buitengewoon nieuwsgierig naar mensendieren en helemaal niet schuw, volgens oppassers is dit beestje het eigenaardigste dat zij ooit in de dierentuin zagen. De moeder is een verder doodgewone Kortstaartaap maar de vader is niet met zekerheid bekend.

aap_china_3

De Kortstaartapen leven in een afgesloten soortkolonie, soms echter weten apen uit buurtige kooien op bezoek te komen. Sommigen denken nu dat de vader van een andere soort moet wezen, toch is dat een sterke gedachte, als het al tot een beruchting komt gaan dergelijke baby’tjes razendsnel dood. De natuur natuurlijk is nog steeds een ongekend onbekende vreemdeling, het zou allemaal kunnen.

aap_china_4

Het aapje is ondertussen de heetste attractie van het park, dagelijx staan tienduizenden in de rij om een plaatje te kunnen schieten en daar heeft het diertje helemaal geen problemen mee.

Comments are closed.