Rare Dingen uit China: een Electrische Jaar van de Koe

Gepubliceerd op zaterdag 14 maart 2009 door Tycho

raar3_4

Welkom Beste Lezers bij alweer het Derde Deel van de serie ‘Rare Dingen uit China‘, vandaag met weer een mooi Raar Ding: een Electrische Jaar van de Koe.


raar3_1

Sinds 26 januari is het echt Het Jaar van de Koe (牛, niu) in China, ieder jaar is een ander beest van hun twaalf stux dierentuin. Het begin van een nieuw dier-jaar viert men hier altijd met onder andere Tempelmarkten. Een Tempelmarkt houdt men in een park of een straat, meestal maar niet altijd is er ook een tempel bij. Verder is het vooral een vreetfestijn om het nieuwe jaar te vieren, met barbecue, soep, noedels, en vooral veel barbecue. Daarnaast verkopen ondernemers duizenden leuke dingen zoals vliegers en opblaasbare dieren.

raar3_2

Een vast onderdeel zijn de thematische speelgoederen, thematisch als in ‘het jaar van het X-beest’, X in te vullen naar het betreffend beest. Zo zijn er Jaar van de Koe plaatjes, posters, speelgoeddieren, bouwplaten en nu daar is hij dus deze electrische Jaar van de Koe op de platen. Op zijn voorhoofd, ‘zijn’ want het is eigenlijk een Os, staat het karakter Sheng, ( 胜), Winnen!

raar3_5

Tijdens mijn Jaarlijxe Strooptocht over de Tempelmarkten koop ik altijd zo’n Kreng, ik heb ook al een electrische rat en een electrisch varken. Ooit later ga ik een film maken waarin ik al die beesten, de hele twaalf stux, tegen mekaar laat racen. Nix horoscoopjes, een eerlijke wedstrijd gaat uitmaken welk Beest het Beste is!

raar3_6

Het speelgoed gemaakt van Keihard Plastic en grotendeels knalgeel, de poten en hoorns zijn doorzichtig bruingoud. Dat doorzichtige is voor de lampen die daar in zitten, zie zo. Het roze hart bergt een speaker voor de muziek bij het bewegen, zie zo. De afstandsbediening, bedraad, geen rc, is oranje-roze getint. De koe is ongeveer 25 centimeter lang en de schofthoogte is bijna tien. De koe werkt op twee 1.5 volt batterijen. Actie!, volume max!, hier is de Electrische Jaar van de Koe in glorie:

Met deze film, zie het als een Voorstudie voor mijn Meesterwerk, eindigt Beste Lezers weer dit verhaal. Maar geen zorgen, vandaag stroopte ik wat winkeltjes in de buurt van een museumpje en vond weer veel nieuwe Rare Dingen, binnenkort meer!


Comments are closed.