Rare Dingen uit China: Mardboro Anti-Rook Baby

Gepubliceerd op zaterdag 15 augustus 2009 door Tycho

china_cigarette_1

Vandaag weer een zeer bijzonder Raar Ding: een hanger voor een mobiele telefoon die roken tegen moet gaan. Het beeldt een baby met luier met een cigaret in zijn mond en een na half roken uitgedrukte peuk. Leuxte is het karton, model naar Marlboro, maar hier Mardboro. De boodschap is helder: stop met roken want de kinderen! De ‘warring’ zegt het zo: ‘Think about your children before you gonna somke!” Hip Engels indeed.

china_cigarette_2

Meer hip Engels hier en aardig die zwarte longetjes linksboven. Gelukkig heeft dit machien een Europese goedkeuring gekregen en daardoor is gebruik verzekerd veilig.

china_cigarette_3

De baby uit zijn verpakking. Rond het hartje twee zwarte vlekjes wat de longetjes wel zullen wezen, daaronder twee rode die ik van de lever verdenk. De luier is vrij braaf, normaliter doet men die moeite niet en is er gewoon een pik of een kut te zien. Kennelijk was men bang dat zulke sculpturen de aandacht van de boodschap zouden afleiden.

china_cigarette_4

Achterop de luier staat voor alle duidelijkheid nog eens een verboden-te-roken logo. Het is echter niet helemaal goed uitgevoerd want de diagonale rode strip loopt achterlangs de zwarte cigaret in plaats van correct voorlangs. De peuk is wel schitterend gemaakt, net als bij een echte half uitgedrukte zijn er diverse breuklijnen in het ‘papier’ te zien.

china_cigarette_5

Tijd voor een Test. Dit is mijn superhippe Lenovo mobiele telefoon met de baby naast. Ik belde van mijn tuislijn en baby’s cigaret begon te branden, met een lichtje dat is natuurlijk. Verder piepte het ding via een speakertje in het achterhoofd van de kleine, heel irritante korte piepjes duidelijk hoorbaar door het geluid van de telefoon zelf.  Werkte dus allemaal prima maar beginnen ga ik er niet aan, ik rook al honderd jaar en geen gedachten over mijn kinderen stoppen dat.


Comments are closed.