Rare Dingen uit China: Obama Speelkaarten

Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2009 door Tycho

china_rare_dingen_obama_1

Obama is populair in China; zo zijn er ObaMao t-shirts, werd hij ontvangen door Baas Hu en zijn broer woont in het zuiden. In het Beijing Capital Museum vond ik diep in de kelder een mooi pak Obama speelkaarten. Het deed mij 15 yuam, 1.5 euro, en dat is niet veel voor een berg platen van zo’n vreselijk inspirerende man. De karakters in het blauw staan voor: 巴拉克 奥巴马, Balake Aobama, de Chinese naam van de president, een schone klankvertaling zonder betekenis.

china_rare_dingen_obama_2

Op de achterkant stond zijn naam voluit geschreven en dat is indeed wel zo beleefd, zelfs de Americanen zelf doen dat niet eens. Links van het midden Barack Hussein’s lekkere dochtertje Malia Ann.

china_rare_dingen_obama_3

De kaartenset ontdaan van zijn buitenste beschermlaag. Obama is een grapjas. Chinezen zien Obama als een held die de wereld helpen gaat en vooral als een opluchting na Bush. Precies als de rest van de planeet de nieuwe hoofdman ziet, Chinezen zijn net mensen.

china_rare_dingen_obama_4

De kaartenset uit zijn kartonnen bakje. Tijdens zijn bezoek aan China ging Obama langs bij een universiteit in Shanghai waar studenten vragen mochten stellen. Dat waren echter geen ‘spontane studenten’ maar zorgvuldig geselecteerde partijleden waaronder leraren. Tijdens een ‘persconferentie’ in Peking mochten journalisten geen vragen stellen. De Chinezen hadden dat allemaal zo bedacht, Obama wist er van en vond het goed. Obama is een beetje een mietje.

china_rare_dingen_obama_5

De kaartenset uit zijn laatste plastieken beschermlaag. Obama moet het nu alleen rooien met zijn gekloonde vriendjes. Een paar voorbeelden:

china_rare_dingen_obama_6

Van linksboven met de klok mee. Obama met enge witte mensen, Obama aan het snookeren, Obama met zijn lekkere dochtertje Malia Ann, Obama met zijn vrouw.

china_rare_dingen_obama_7

De achterkant van alle kaarten is hetzelfde, dat is slim want zo heeft tegenstander bij een spelletje geen voordeel als hij beter kan onthouden.

china_rare_dingen_obama_8

Van linksboven met de klok mee. Obama met zijn vrouw, Obama in zijn negertijd, Obama aan het bowlen, Obama met zijn lekkere dochtertje Malia Ann. Op deze foto is Malia misschien wel wat jong om lekker te noemen, nu, dan niet.

china_rare_dingen_obama_9

Van linksboven met de klok mee. Obama aan het huilen, Obama met zijn stiekum van gedroomde stoere witte zoons, Obama aan het bidden, Obama met zijn vrouw.

Nu wilde ik de kaarten graag eens uitproberen met een spelletje pesten. Mijn likhaarkut was echter de hort op voor een lezing, da’s zuipen met haar domme vriendinnetjes, dus ik zat alleen.

china_rare_dingen_obama_10

Gelukkig kwamen er net een aantal vrienden logeren, het zijn tijgers, ze komen voor hun jaar, en het zijn beste spelers. Nou jongens, wie was er aan beurt?

Een reactie op “Rare Dingen uit China: Obama Speelkaarten”

  1. verschuere:

    zou graag de speelkaarten hebben van obama