Rare Dingen uit China: Tetrapak Mok

Gepubliceerd op woensdag 25 november 2009 door Tycho

tetrapak_china_1

Vandaag weer een mooi raar ding uit China: een mok van Tetrapak. Gevonden op straat bij een huisraadverkoper, die had de mok op zijn handkar. Deze heren verkopen allerlei goedkope bekers en bordjes met bloemetjes-en-boompjes-ontwerp, de Tetrapak mok sprong er dus uit en ik kocht hem voor 6 yuan, 6o eurocent. De Chinese naam van Tetrapak, boven het logo, is 利乐, lile, en betekent ‘voordeel-vrolijk’. Tetrapak is ’s werelds grootste fabrikant van verpakkingen en komt uit Zweden.

tetrapak_china_2

“3 billion Packs in July 2008”. Tetrapak had iets te vieren en gaf ter ere een speciale mok uit die om redenen voor altijd onbekend in Beijing bij een straatverkoper kwam. Het Chinese hoofdkwartier van Tetrapak staat in Shanghai, zie hier de Chinasite van Tetrapak en hier een leuke enquete die er allemaal iets mee te maken heeft.

tetrapak_china_3

De straatverkoper had er een vijftal staan en zo te zien al een hele tijd, de bodem van de mok was bedekt met een dikke laag stof. Ik zal mijn werxter vragen extra hard op deze mok te boenen en dan ga ik er fijn een kopje thee uit drinken.

Comments are closed.