Reusachtig Nieuw Maobeeld Af in Changsha, China

Gepubliceerd op zaterdag 26 december 2009 door Tycho

mao_beeld_china_1

Een van de grootste Maobeelden van China is eindelijk klaar, het staat in Changsha in de provincie Hunan. Het meet 34 meter hoog, 83 meter breed en staat op een oppervlakte van 3500 vierkante meter.

mao_beeld_china_2

Klein stukje kopie-plak: “Mao is een belangrijke baas voor Changsha’s toerisme want daar begon de Roerganger in 1913 zijn politieke carière. Het beeld beeldt Mao op zijn 25ste, in 1918, het jaar dat hij de stad verliet op weg naar grote triomphen die Hem uiteindelijk het hele land in handen brachten.”

Geheel volgens traditie waren bij de opening vertegenwoordigers van diverse beroepsgroepen gevraagd; zo waren daar de arbeiders, de zusters uit het ziekenhuis, de soldaten die de grenzen beschermen, enige boeren en natuurlijk spoorwegambtenaren. Indeed allen ook in China tegenwoordig tot onder de grond vervloekt, maar bij soort gelegenheden lijkt het land van rijst en tofu waar iederen mekaar helpt nog net echt.

mao_beeld_china_3

Changsha hoopt met het reuzenbeeld veel nieuwe toeristen te trekken. Rond het beeld ontstond al een hele infrastructuur van restaurantjes, boottochtjes, hotels en fotostudio’s. Mao, de man met het plan, zou zich in zijn graf omdraaien lag hij niet gewakt op zijn rug in een altijd koude tombe in Beijing.

Comments are closed.