Ruimtevaart langs Jianguomen in Peking

Gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2009 door Tycho

ruimtevaart_china_1

China bestond gisteren 60 jaar en dat viert men tot met eind volgende week in het hele land. Zo ook in mijn eigen Peking langs Chang’an Straat. China rekent zijn ruimtevluchtjes als een van de grootste prestaties van het land en daarom beeldt men deze vol geluk op open ruimten in de stad. Hier een eenzame oude man die van links naar rechts, dus tegen ’s mans looprichting, een lanceertoren, een Shenzhou-raket en een Taikonaut passeert. De Taikonaut is aan de grote kant gevallen maar nu, anders kwam hij niet boven de Rode Vlag-bloemen uit.

ruimtevaart_china_2

Een leuk en lekker vol meisje laat zich een plaatje platen voor de Taikonaut. Die dag was ik juist onderweg terug thuis na een bezoek aan de Tianning Temple west van de tweede, dit beeldje staat binnen de tweede maar nog kilometers voor het Grote Plein. Het hele beeld was gemaakt van keihard plastic en de toren had een stalen structuur met bloemen wanddelen.

ruimtevaart_china_4

Ha!, die ontwerper was met zijn Taikonaut toch wel behoorlijk de weg kwijt geraakt. Een raketje pennen is nu eenmaal makkelijker dan een mens. Die kop is veel te klein en die handen veel te groot. De Taikonaut bloedt uit zijn zijde of is dat misschien de Chinese vlag die hij op de maan moet planten? China heeft grote ruimteplannen en al in 2020 wil men een ruimtestation hebben, eentje van hun eigen, want aan samenwerken hebben onze gele vrienden een broertje dood. Dat nu, krijgt zo’n land met dat ene-kind gelazer. Delen: neen! Er is immers niemand met wie.


Comments are closed.