Shanghai Metro neemt Mens-in-de-trein-Duwers in dienst

Gepubliceerd op donderdag 4 februari 2010 door Tycho

treinduw_china_1

De metro in Shanghai is altijd razend druk. Tijdens spitsuren zijn de treinen 70 procent overbeladen, in gewone daguren 32 procent. Door de vele passagiers die mee willen duren stops op stations tot vier minuten in plaats van de geplande 30 seconden, de volgende trein moet daarop wachten waardoor alles nog erger wordt.

De Shanghai Subway Corporation heeft nu mensen ingehuurd om passagiers in de trein te duwen, men hoopt daarmee de stoptijden weer in te korten. Op de foto een hunner aan het werk, mevrouw Zhang is 53 jaar oud en gepensioneerd, eerder werkte ze als lerares op een middelbare school en heeft dus nuttige ervaring voor haar nieuwe baan.

Volgens het metrobedrijf zijn de eerste ervaringen positief, de stoptijd op een station met mensduwer zou al na een dag met 45 seconden omlaag zijn gegaan, men is dan ook van plan nog veel meer mensduwers aan te nemen. De reacties van reizigers vielen mee, slechts in een paar gevallen werden de mensduwers uitgescholden.

Een reactie op “Shanghai Metro neemt Mens-in-de-trein-Duwers in dienst”

  1. Rick:

    Om de hoeveel minuten rijden die treinen? Ik kan me van Hong Kong herinneren dat er in de spits elke twee minuten een rijdt.

    Het wordt wat anders als je een kwartier of half uur moet wachten en daarna moet overstappen en weer zo lang op het perron staat.