Shanghai World Expo 2010: mascotte Haibao in Keramiek

Gepubliceerd op woensdag 21 oktober 2009 door Tycho

worldexpo_haibao_1

Nog maar 199 dagen en dan begint het feest in Shanghai! Honderden landen doen alsof het nog 1850 is en brengen hun nieuwste snufjes naar China en stellen die tentoon in speciaal ontworpen pavillioens. De hele gein duurt van 1 mei tot 31 oktober en Shanghai heeft voor de gezelligheid vast de halve stad plat gegooid. In de aanloop naar de expo vreten de Chinezen net als voor de spelen weer veel gekke dingen uit. Vandaag de tweede in rij, eerste hier, Haibao de mascotte in keramiek.

worldexpo_haibao_2

Volgens miljarden Chinezen lijkt Haibao weggelopen uit een slechte tandpasta reclame. De mythe dat Chinezen alles slikken is dus sterk overdreven! De keramische Haibao, zie bovenstaande link voor meer uitleg over het dier, is verkrijgbaar in vele soorten en maten. De keramische Haibao werd aan de wereld voorgesteld op de Jingdezhen International Ceramic Fair in Jingdezhen in de provincie Jiangxi. De gelukkige fabrikant heeft van de expo-organisatie als enige een licentie gekregen om Haibao in keramiek te gieten.

worldexpo_haibao_3

Een keremiekenbord-Haibao met op de achtergrond de luchtlijn van Shanghai. Daaronder het thema van de Expo 2010: “Better City, Better Life”. Een nobele gedachte, hier nog eens in het groot zodat Wij Weten!

worldexpo_haibao_5

worldexpo_haibao_4

Nog een keremiekenbord-Haibao met op de achtergrond het Chinese pavillioen dat veel op zijn muren lijkt te nemen en rond het middenrif krap gegoten is. Linksboven het logo van Expo 2010, volgens miljarden Chinezen lijkt het op een stel spoken. De mythe dat Chinezen alles slikken is dus sterk overdreven, zie!

Comments are closed.