Siamese Connention voor de Brandweer in Peking, China

Gepubliceerd op maandag 11 mei 2009 door Tycho

streetsign_china_1

In buitengewoon geval van nood kan het geen kwaad als ook Buitenlandse Brandweermannen hun weg naar de Pekingse brandkranen weten te vinden. Ter hulp bracht men enige Engelse texten aan, hier een Siamese Connention. Over dat laatste woord geen woord, ik ben ook niet zo’n coole native speaker en heb nog altijd geen idee van de difference tussen than en then, bijvoorbeeld.

De pijl is verder helder en doet de job, daar zitten die kranen, het machien in totaal heet Sob 100 en da’s naar Neerlands taalgebruik dan wel weer leuk.

streetsign_china_2

Nog zo’n bord iets in de buurt, eigenlijk kwam die eerst maar de andere plaat leek mij beter voor een begin. Da’s nou artistieke vrijheid, zie je, volk? De pijl wijst naar nergens of het zouden die twee stenen moeten wezen, kan wezen, ze zijn ongeveer even groot en de wind heeft ze slechts iets verplaatst in de Loop der Jaren. Moet de local community dan meteen dat bord verplaatsen?

Ik was die dag op pad met mijn Goede Vriend CvM en we zwierven wat door zo’n buurt waar op het eerste oog geen reet te beleven is maar uiteindelijk alles, da’s precies ook China. CvM zie ik laatstelijk minder, hij koos zijn eigen, yep, pad en gaat mooie dingen doen. Maar minder natuurlijk is niet nooit. Hoop op nog een paar fraaie tochten, makker!

Er was die dag meer, ik plemp alles in ene post, van pageviews rookt hier de schoorsteen toch niet. Por zingt ‘Crash Boom Bang’ op de cd-player, weinig toepasselijk hier maar de neuk, wat is Roxette toch een geweldige band.

streetsign_china_3

We kwamen langs een bouwplaats met een aantal aardige waarschuwingen, weer netjes in het Engels vertaald voor toeristen en buitenlandse bouwvakkers die daar zouden kunnen zijn om te helpen met de renovatie van een krot. ‘Beware of to meet’ deed ons particular piekeren, krijgt het hoofd nu een smeedijzer op zijn kruin? De tekening bij ‘Caution, splinter’ was de leuxte, schoenen aan zeg daar…

De tijd dat de gemiddelde Chinees op blote voeten voor zijn grot paradeerde is reeds enige jaren her, toch denkt men nog in dergelijke termen. Achterlijkheid of nooit voorzichtig genoeg? Ik zie ook nu nog wel eens oude besjes ’s nachts in pyama achter hun magere kat aanrennen met slechts slippers aan hun voeten. Misschien is dat waar deze waarschuwing voor bedoeld is.

streetsign_china_4

Ik was daar flink in overtreding, gelukkig werd niemand boos. De rechter vat de boodschap samen: mooie woorden maar geen daden, da’s China. Geen enkele bouwvakker draagt hier ooit een safety belt. Helm nog wel eens maar de riem zit dan altijd op de klep en nooit onder de kin. Ze gaan vaak dood die lui, als z’n vrienden genoeg geld kunnen inzamelen gaat z’n lijk terug naar Anhui anders in een massagraf in een buitenwijk van de Grote Stad.

streetsign_china_5

Wervingsplaten voor het Volksbevrijdingsleger, met veel knallen en schieten want met een gun moet alles kapot. Waar Nederland werft met suffe Verenigde Naties blabla, die club werk niet!!, gaat China tekeer met waar het om draait: ieder kind wil doodmaken.

streetsign_china_6

Nog een naast, niets negerkindjes bortsvoeden in Negrica, gewoon knallen met die bazooka’s en dan komt het Voor Mekaar. Tweede plaat van rechts is boeiend, daar staat de enige vrouw gebeeld, want na al dat schieten wil Een Man neuken. Hier op groot:

streetsign_china_7


Een reactie op “Siamese Connention voor de Brandweer in Peking, China”

  1. fietsbel:

    dank, had hem nog niet gelezen