Sigarettenpak uit China is Mobiele telefoon

Gepubliceerd op maandag 11 mei 2009 door Tycho

chunghwa_mobile_china_0

Rare telefoons zijn een rage in China. Eerder was daar een Boeddha-mobiel en een telefoon die ook kon scheren. Vandaag een apparaat dat ziet als een pak Chunghwa sigaretten. De maker van de mobiel is voorzichtig: om copyright kwesties te voorkomen heeft hij Chunghwa in Chnugwa veranderd en Filter Kings in Flietr Kngis. De rest van het pak is precies hetzelfde.

chunghwa_mobile_china_1

Net alsof roker al een paar peukjes gepaft heeft. Je zou er nog eens iemand mee voor aap kunnen houden, zo van “Sigaretje Bert?” En Bert maar trekken aan het spul. Bovenop de zijkant van het pak de lens van de 1.3 megapixel camera.

chunghwa_mobile_china_2

Fraai goudkleurig afgewerkt bedieningspaneel en het scherm zit keurig in de kast.

chunghwa_mobile_china_5

Een kijkje in de keuken. Dit mobiel is gebouwd door het bedrijf China Communications Equipment Limited Company, compleet nietszeggend en dat is denkelijk ook de bedoeling.

Bedrijfjes met dit soort namen duikel wel vaker op in China. Ze mikken een of twee gekke mobieltjes de markt op, verdienen een paar ton reminbi en zijn weer verdwenen voor de aanklachten zijn ingediend. Dit zijn volgens velen dezelfde grapjassen die ook iPhones kopieëren.

chunghwa_mobile_china_3


Comments are closed.